Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul unui guvernator rus, arestat în Italia

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Rusia a confirmat joi arestarea în Italia a lui Artiom Us, fiul guvernatorului regiunii Krasnoarsk din Siberia, transmite AFP. Ambasada rusă la Roma a precizat că Us a fost reţinut luni, pe aeroportul Malpensa din Milano, la cererea Statelor Unite, notează Agerpres.

Suspectul este implicat în vânzarea ilegală de tehnologii americane către Rusia, într-un dosar în care justiţia din SUA a inculpat la sfârşitul săptămânii trecute circa zece persoane. Washingtonul susţine că unele din tehnologiile respective au fost utilizate în luptele din Ucraina.

Conform acuzării, Us, împreună cu alţi patru cetăţeni ruşi şi doi brokeri venezueleni din domeniul petrolier, a cumpărat din Statele Unite componente electronice pentru avioane, radare şi rachete, pe care le-a revândut unor firme ruseşti producătoare de armament, încălcând astfel sancţiunile în vigoare împotriva Rusiei.

Reţeaua a folosit, se pare, aceeaşi firmă paravan pentru a transfera milioane de barili de petrol din Venezuela către Rusia şi China.

Un alt suspect în acelaşi dosar, Iuri Urehov, a fost arestat tot luni în Germania, conform Departamentului Justiţiei de la Washington, care a cerut extrădarea lui în SUA.

Guvernatorul din Krasnoiarsk, Aleksandr Us, a susţinut pe Telegram că "este evident caracterul politic al acestor acuzaţii".

Arestările au avut loc în timp ce Moscova şi Washingtonul negociază schimbul unor deţinuţi, printre care baschetbalista americană Brittney Griner, condamnată în Rusia la nouă ani de închisoare pentru trafic de droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.