Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flacăra paralimpică se pregăteşte să ajungă la Tokyo, fără public

www.prweek.com
Olimpiada paralimpica

Ştafeta paralimpică va debuta joi în diferite prefecturi din Japonia, pentru a forma o singură flacără la sosirea în capitala Japoniei, înaintea startului Jocurilor Paralimpice, după cum a anunţat comitetul de organizare Tokyo-2020, informează EFE.

Cele 47 de prefecturi ale arhipelagului nipon vor aprinde simultan o flacără, pe 12 august, fiind programate totodată diferite evenimente cu ocazia debutului ştafetei paralimpice, potrivit agerpres.ro.

Fiecare flacără va fi adusă în capitala Japoniei pentru a forma o singură torţă, în cadrul unui eveniment programat la Tokyo pe 20 august, iar organizatorii au subliniat că formatul acestuia ar putea suferi modificări, "ca răspuns la starea actuală a infectărilor cu Covid-19".

După ceremonia de la Tokyo, flacăra paralimpică urmează să călătorească prin fiecare cartier al capitalei, timp de patru zile şi până pe 24 august, când va avea loc deschiderea Jocurilor Paralimpice.

La fel ca şi în cazul ştafetei olimpice, care a avut loc fără spectatori în principalele oraşe japoneze şi la Tokyo, flacăra paralimpică va avea parte de aceleaşi condiţii la sosirea sa în capitala Japoniei, urmând să fie din nou îndepărtată de pe străzile principale ale oraşului, din cauza situaţiei sanitare, conform declaraţiilor guvernului metropolitan din Tokyo.

Capitala planificase un tur de 35 de kilometri cu 700 de alergători, dar cel de-al patrulea val de infectări şi actuala stare de urgenţă în vigoare la Tokyo până pe 31 august au impus din nou reconsiderarea formatului.

Tokyo a raportat marţi 2.612 cazuri de Covid-19, după ce a înregistrat recorduri zilnice în ultimele săptămâni.

Jocurile Paralimpice ediţia 2020 vor avea loc în perioada 24 august - 5 septembrie în Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.