Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florentin Pandele acuză maghiarii de BLASFEMIE în tensiunile din Valea Uzului

adevarul.ro
pandele florentin

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, a apreciat joi că lanțul uman făcut de maghiari in jurul cimitirului international al eroilor din Valea Uzului pentru a-i impiedica pe romani sa-si cinsteasca eroii, reprezinta o „blasfemie”.

„Este inadmisibil ca la doar câteva zile de la îndemnul Sfântului Părinte Francisc de a merge cu toții, împreună, în pace și armonie, formulat într-un moment de rară concordie națională, să asistăm la escaladarea unui conflict cu conotații etnice și religioase în jurul cimitirului din Valea Uzului.

Cu atât mai revoltător este faptul că politicieni și aleși locali agită spiritele în loc să fie factori de calm și echilibru. Nu poate exista niciun fel de justificare pentru a împiedica accesul într-un cimitir, mai ales într-unul internațional, cu prilejul unor comemorări cum este Ziua Eroilor.

Fiecare neam își are eroii săi, sau simpli înaintași, pe care îi respectă și le închină rugăciuni. A împiedica acest lucru este o blasfemie de neconceput într-o lume în care se pune din ce în ce mai mult preț pe toleranță și pe diversitate”, a scris Pandele pe Facebook.

Citește și: ALERTĂ - Românii au intrat cu forța în cimitirul din Valea Uzului! Jandarmii încearcă să evite un conflict major româno-maghiar .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.