Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit o figură legendară a televiziunii din România. Lumea muzicii populare este în doliu

zi-de-zi.ro
lumanare

A murit o figură legendară a televiziunii din România. Lumea muzicii populare este în doliu

Lumea muzicii populare este din nou în doliu. Florentina Satmari, unul dintre cei mai mari realizatori TV pe care România i-a avut, a murit.

Marea realizatoare TV a iubit enorm cântecul popular pe care l-a promovat în toate emisiunile pe care le-a realizat de-a lungul timpului.

Lacrimi și durere în lumea muzicii populare

Interpreta de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița a fost cea care a făcut tristul anunț printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Ne-a părăsit MAMUCA. Florentina Satmari , unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane , cea care a format zeci și sute de artiști ,dandu-le aripi în lumea cantului ! Cu mare durere în suflet va spun drum lin către stele Mamuca , odihna in lumina, aplauze și flori” a transmis pe Facebook cântăreaţa de muzică populară Matilda Pascal Cojocarita.

Vestea morții Florentinei Satmari a căzut ca un trăsnet peste toți interpreții care au cunoscut-o și apreciat-o, dar mai ales peste cei care au fost promovați și îndrumați pe drumul muzicii populare.

A fost absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu”

Absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” – secţia canto clasic, Florentina Satmari a realizat la TVR emisiuni de muzică populară sub îndrumarea marelui om de televiziune Tudor Vornicu.

De-a lungul timpului, muzicii populare și-a pus amprenta în festivaluri precum: “Crizantema de Aur” de la Târgovişte şi “Maria Tănase” de la Craiova, a Festivalului “Callatis”, dar şi multe alte emisiunii TV.

Totodată, a realizat șlagăre mari cum ar fi “Roata vieţii” cu Maria Dragomiroiu, “Hai neică prin Teleorman” cu Floarea Calotă, “Omule, cântecul meu” cu Ion Dolănescu, etc.Deşi îndrăgostită de televiziune, Florentina Satmari nu a renunţat definitiv la cântat, efectuând diverse turnee în Europa şi chiar în Japonia. Florentina Satmari s-a ocupat de realizarea şi imaginea Festivalului “Callatis”, iar din 2004 a realizat emisiunea “Album Naţional” la Naţional TV…(http://www.tvr50.ro/top.php). De asemenea, a realizat o serie impresionantă de emisiuni, concerte, turnee (caravane), festivaluri folclorice, prin care-a adus atâta bucurie publicului şi îndrăgiţilor interpreţi.

„Florentina este unul dintre realizatorii de televiziune cei mai dragi mie. Am colaborat decenii la rând, iar roadele colaborării noastre sunt zeci de emisiuni de colecție rămase în arhiva Televiziunii Române și nu numai”, a scris Irina Loghin pe pagina sa defacebook în urmă cu câțiva ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.