Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florian Coldea, INTERVIU la UVT TV, televiziunea universității rectorului care a încercat ELIMINAREA lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaților

Inquam Photos / Octav Ganea
florian coldea

Generalul Florian Coldea, fost prim – adjunct al șefului SRI, este profesor asociat al Universitații de Vest Timișoara, acolo unde susține un curs în cadrul mastertului de Securitate Globală. Recent, Coldea a oferit un interviu pentru televiziunea universității. Universitatea de Vest din Timișoara este condusă de deputatul PNL Marilen Pirtea, unul din vicepreședinții Camerei Deputaților, care au încercat schimbarea de la conducerea Camerei a liderului PSD, Liviu Dragnea.

"Eu consider că prin prezența mea și experiența mea pot să aduc o serie de lucruri privind dezvoltarea doctrinei de securitate în mediul academic românesc. Putem să spunem că mediul global de securitate s-a complicat, putem spune că societatea riscurilor s-a generalizat sub presiunea a cel puțin două elemente: efectul globalizării și dezvoltarea accelerată a domeniului de comunicații și electronică. (...) Din aceasta perspectivă, riscul terorismului face ca societatea să se implice mai mult în deslușirea acestor fenomene.

Mă bucur să constat că apanajul culturii de securitate nu aparține doar instituțiilor de forță, așa cum sunt ele numite uneori. Faptul că astăzi putem să avem această discuție la UVT arată preocuparea universităților de a dezvolta programe de securitate.Pot să vă asigur că România a făcut reforme și face pentru a se menține în topul mondial ca posibilitate de a gestiona riscuri de securitate la adresa țării sale", a declarat Coldea.

Citește și: S-ar fi AFLAT candidatul PSD-ALDE la prezidențiale! Cine ar fi cel care îl va înfrunta pe Klaus Iohannis (surse)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.