Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu despre amnistia fiscală: 'Ordonanța de Guvern care modifică datoriile către stat este neconstituțională'

Facebook
Florin Cîțu

Deputatul PNL Florin Cîțu a atras atenția asupra faptului că Ordonanța de Guvern care modifică datoriile către stat este neconstituțională. Cîțu menționează observația CE asupra faptului că Guvernul a menținut deficitul bugetar la 3,02% din PIB, prin nerestituirea TVA-ului către contribuabili, potrivit Mediafax.

"CE a arătat cum a măsluit execuția bugetară, să iasă deficitul la 3.02% din PIB atunci când nu a restituit luni de zile banii din TVA. De aceea Orlando nu ne spune nimic în acestă ordonanță despre restituirea sumelor din TVA către persoane juridice, despre sumele pe care statul trebuie să le plătească în urma deciziilor judecătorești, sau de ce nu returnează sau celor rezultate din arbitrajele internaționale (vezi cazul Micula). etc.", a transmis Deputatul PNL, pe Facebook.

Citește și: Noi dezvăluiri făcute de unchiul Alexandrei! ‘A fost amantul unei judecătoare’

Florin Cîțu acuză ANAF că nu oferă cetățenilor informații cu privire la felul în care își pot recupera banii pe care statul îi datoreză.

"Să fie mai clar. Dacă ești un cetățean onest și ai de recuperat bani de la ANAF, nu primești bani. Primești o hârtie care te anunță că iți vor compensa suma. Când, cum, în ce împrejurări, dacă o să fie toată suma etc., doar ei știu. Îndrăznește să crezi în hoții ăștia", a mai completat acesta.

Liberalul l-a mai acuzat pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, că este "vocea lui Putin în România" și că efectele ordonanței anunțate miercuri, după ședința de guven, vor avea efecte "la fel de nimicitoare" ca ale ordonanței 114.

Citește și: Adrian Năstase aruncă-n aer cazul crimelor din Caracal! Adevărul din spatele cortinei

Ordonanţa 114, care prevede măsuri fiscale, în special pentru bănci şi companiile din energie şi comunicaţii a fost criticată în repetate rânduri de asociaţiile patronale, pe motiv că suplimentează sumele pe care companiile trebuie să le plătească autorităţilor de reglementare.

Reacția Deputatului Florin Cîțu vine după ce, miercuri, după ședința Executivului, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat noi măsuri prin care se restructurează datoriile persoanelor juridice și fizice către stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.