Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu intră la rupere: 'Dăncilă, mincinoasa, data de gol tocmai de omul ei!'. Liberalul cere demisia șefului ANPC

Facebook
Florin Cîțu

Senatorul PNL Florin Cîțu a solicitat demisia președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Pîrvu, pe motiv că România nu a transmis date despre produsele la dublu standard, pentru studiul Comisiei Europene pe acest subiect.

„Dăncilă, mincinoasa, data de gol tocmai de omul ei! Președintele ANPC a recunoscut. Dăncilă și PSD au mințit. Produsele din import nu au calitate inferioară. Nu există „dublu standard”. Anul trecut Dăncilă, PSD și președintele ANPC (soldat disciplinat al PSD), au dus o campanie furibundă împotriva produselor din import. Campanie preluată și promovată de TROMPETELE PSD-iste. Vă aduceți aminte despre campania prin care PSD+ALDE ne spuneau că străinii ne otrăvesc trimițându-ne produse proaste și scumpe”, a scris Florin Cîțu, vineri, pe Facebook.

Liberalul că România este singura țară care nu a transmis date Comisiei Europene cu privire la posibile produse de calitate inferioară.

„UE a cerut dovezi de la toate țările membre. România este singura țara care nu a trimis nicio informație. Nu există dovezi. Altfel Dăncilă ar fi trimis. Atât de simplu a fost pentru UE să demonteze o propagandă plătită cu bani mulți de PSD+ALDE și promovată de trompetele lor- televiziuni, radiouri, „influenceri” etc. Pentru a corecta această măgărie trebuie să plece și Dăncilă și președintele ANPC. Imediat! Amândoi au mințit și acum trebuie să răspundă pentru asta. Și mai trebuie să-și ceară scuze”, a conchis Cîțu.

Cozmin Gușă iese la rampă după prima conferință a ministrului de Interne: 'Evoluția lui mi-l arată într-un pericol cvasimortal'. Ce avertisment primește Moga

Reacția senatorului PNL vine după ce președintele ANPC a afirmat, joi, într-o conferință de presă, că România deținea Președinția Consiliului UE și trebuia să fie neutră, motiv pentru care nu au fost transmise date despre posibile produse de import la dublu standard. El a adăugat că în prezent ANPC efectuează un studiu pe această temă, care va fi prezentat ulterior public.

„Studiul (Comisiei Europene - n.r.) a început în noiembrie. Noi din ianuarie începeam practic să preluăm Președinția Consiliul UE. Am considerat că trebuie să fim neutri față de acest subiect. În momentul în care am avut Președinția trebuie să fim neutri. În momentul de față eu fac un studiu al Autorității exact pe acest subiect și o să îl prezint presei. Studiul european, în momentul de față, citiți și o să vedeți acel studiu că este la un sfert. Studiul meu este pe același calapod ca să pot să explic”, a explicat Marius Pîrvu.

La rândul său, ministrul Economiei Niculae Bădălău a declarat, la aceeași conferință de presă, că nu știa că România nu a participat la studiul CE, netrimițând etichete de pe produsele de import pentru a vedea dacă au o calitate inferioară comparativ cu alte produse din statele membre ale UE.

Pe 24 iunie, Comisia Europeană a arătat că 9% dintre produse aveau o compoziţie diferită, deşi partea din faţă a ambalajului era identică. Nu au fost înregistrate decalaje între Est şi Vest în privinţa compoziţiei produselor de marcă. Studiul a fost realizat în 19 state ale UE iar România nu a fost inclusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.