Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu a băgat FRICA în coaliție: Ministrul Dezvoltării MUTĂ ca să SCAPE de remaniere

udmr.ro
cseke attila

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) încheie primul semestru al anului 2021 cu o execuţie bugetară de 84% din totalul de 5,62 miliarde de lei credite bugetare aprobate aferente acestei perioade, majoritatea fondurilor fiind destinate comunităţilor locale, a anunţat, vineri, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, scrie Agerpres.

Citește și: Lovitură de teatru în PNL: Liderul de la Galați, omul lui Orban, sare în barca lui Cîțu după ce a fost interceptat de DNA

Acesta a amintit că la începutul anului, bugetul ministerului era de 7,38 miliarde de lei, din care MDLPA a avut la dispoziţie, pentru primul semestru, 5,62 miliarde de lei şi a efectuat plăţi în valoare de 4,70 miliarde de lei, reprezentând 84% din bugetul alocat primului semestru, respectiv 64% din bugetul anual aprobat. În ceea ce priveşte execuţia bugetară anuală la zi, raportat la limitele bugetare anuale aprobate, procentul este de 73% (5,40 miliarde de lei din 7,38 miliarde de lei).

Marea majoritate, 75%, din suma de 7,38 miliarde de lei este destinată proiectelor comunităţilor locale şi vizează unităţile administrativ-teritoriale, a subliniat Cseke Attila. "Prin instrumentele de finanţare naţională şi europeană de care dispune Ministerul Dezvoltării, am finanţat proiectele comunităţilor din România", a precizat el, conform unui comunicat de presă transmis vineri.

Totodată, a adăugat ministrul Dezvoltării, execuţia bugetară la zi a Programului Naţional de Dezvoltare Locală este de 100%, iar la încheierea primului semestru a fost de 90%.

Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin CNI, are, de asemenea, o execuţie bugetară de 100% pe primul semestru al anului, a menţionat Cseke Attila.

"La capitolul transferuri între unităţi ale administraţiei publice, execuţia bugetară pe primul semestru este de 91%, iar la titlul de Proiecte cu Finanţare din Fonduri Externe Nerambursabile Aferente Cadrului Financiar 2014-2020, execuţia bugetară pe primul semestru este de 58%", a menţionat ministrul Cseke Attila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.