Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu îi dă unui jurnalist 100 de euro: gazetarul trebuie să cânte la tobe melodia These Days de la Foo Fighters

Guvernul Romaniei
Florin Citu

Premierul Florin Cîțu a fost provocat de jurnalistul Ovidiu Vanghele să doneze bani pentru o cauză nobilă. Șeful Guvernului a acceptat invitația, iar acum gazetarul trebuie să cânte melodia These Days de la Foo Fighters. Cei care vor să doneze o pot face la următoarea adresă: swimathonbucuresti.ro/ovidiu-vanghele/.

„Prieteni, am o veste mare pe care n-am apucat sa v-o dau pentru ca nu mi-am vazut capu’ de treaba.

ROMÂNII TREBUIE SĂ ȘTIE: premierul Florin Cîţu s-a prins în joculețul meu cu donația de o ciută de euro pentru proiectul organizatiei Alinei Mirt, Terre des hommes - Romania, care vrea, cu banii stransi la Swimathon, sa indrume copiii si tinerii din comunitati defavorizate din sudul tarii catre cariera pe care o viseaza, dar sa le dea si un “starter kit” cu cele trebuincioase pentru primii pasi in meserie (cine viseaza sa fie mecanic primeste indrumare, scolarizare, dar si o mini-trusa de scule, cine viseaza sa fie pompier e trimis la scoala, dar primeste si o pereche de bocanci misto etc.). Alina m-a bagat si pe mine in echipa ei de la Swimathon, asa am ajuns sa fac si eu ceva pentru copiii astia. Si m-am gandit: bă, ce pot sa fac io sa adun bani pentru copii si sa scap repede de Mirt, care m-a zapacit de cap cu Swimathonu’ ei?

Pai, am zis, pot sa bat cu toba o piesa, pe bani, unui cetatean politician, pe sanatosul principiu ca uite, imi vand si io un (oarece) skill unui politician pentru bani. Cum majoritatea jurnalistilor (din mainstream) isi vand chiar meseria si constiinta pe bani, m-am gandit ca mai bine-mi vand toboșăria, preț de o piesă, și cânt cum îmi ordonă un politician, ca de scris cum ordona politicienii e deja loc comun. Si pac!, i-am facut public pe fesbuc o mare oferta premierului: sa-i cant ceva pe 100€ donati cauzei Alinei.

Si premierul s-a băgat in joc, bai lume! Acuma, na, ca orice om de dreapta, n-a pus banii jos, cred ca inca se gandeste, analizeaza, cantareste, da’ eu consider ca deja avem un gentlemen agreement, asa ca in seara asta, tarziu, dupa ce-mi termin treburile, ma duc sa studiez, ca sa nu ma fac de cacat la ditamai premieru’ Romaniei, dreacu. Deci gata: astept (de fapt nu astept, lucrez in timpul asta) donatia premierului, dupa care o sa isi primeasca “dedicatia”, cu mine cu toba. Bref: am luat cele mai bune masuri pentru cauza pentru care “alerg” la Swimathon, si asta se vede, prieteni!

PS1: M-am gandit ca, fiind in campanie interna, gestul asta nevinovat al meu ar putea sa-l ajute pe premier in alegerile interne din peleu, iar asta mi-a ridicat o problema de etica pe partea de meserie. Da’ apoi am zis ca nu-i nicio problema, sa puie și Șică o ciută la copii si-i bat si lui o piesa, ca cica si el e cu muzica, si gata.

PS2: I-am sugerat dlui Cîțu piesa aia de la Foo Fighters si nu alta pentru ca imi place si deja o stiu in mare. Credeti ca am trisat? Eu nu cred, si oricum e doar o sugestie, are in continuare dreptul sa aleaga altceva, eu mi-am asumat, oi scoate-o io cumva la capat.

Vanghele a anunțat ulterior că premierul a acceptat: „S-a pus banii jos, prieteni!! Premierul a platit, acuma io tre’ sa cant! In weekend se face! ???? Dle Cîțu, Foo Fighters - These Days. In weekend. ???? Daca vreti sa fiti si voi colegi de campanie dw donatii cu premierul, dati bani (repet obsesiv: pentru copii, nu pentru mine!)”

Florin Cîțu a anunțat și el pe pagina sa de Facebook că a donat 100 de euro. „Am primit o provocare de la un jurnalist: să donez 100 de euro pentru un ONG care se ocupă de copiii defavorizați, Terre des hommes. Am donat. Jurnalistul a promis că va bate la tobe melodia These days - Foo Fighters. Aștept să văd ce poate”, a spus Cîțu.

 

Ovidiu Vanghele este jurnalist de 18 ani și fondator al Centrului de Investigații Media. De asemenea, coordonează proiectul Să fie lumină, publicație care a făcut dezvăluiri despre abuzurile preoților.

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.