Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu a început seria întâlnirilor la Washington: Discuții la Departamentul de stat pentru Visa Waiver, securitatea energetică și cooperarea mlitară

Facebook
Florin Cîțu Derek Chollet

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a întâlnit, sâmbătă, cu Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat, cu care a discutat despre identificarea unor noi domenii şi oportunităţi de cooperare cu SUA, întărirea Flancului Estic al NATO, importanţa asigurării securităţii energetice europene şi importanţa includerii cât mai rapide a României în Programul Visa Waiver.

Vezi și: Fost comandat al armatei poloneze: Kaliningradul aparține de drept Poloniei. Avem dreptul de a-l lua Rusiei

”Anul acesta marchează aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România - SUA. În acest context, am discutat cu Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat, despre identificarea unor noi domenii şi oportunităţi de cooperare cu SUA”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Preşedintele Senatului arată că a reiterat necesitatea consolidării Flancului Estic al NATO, inclusiv prin întărirea prezenţei forţelor militare americane.

”Am transmis angajamentul României pentru creşterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare şi intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităţilor forţelor armate române”, a adăugat Cîţu.

Preşedintele Senatului a menţionat că o altă temă de discuţie a fost importanţa asigurării securităţii energetice europene şi rolul României în acest proces.

”Ne-am consultat pe tema situaţiei din Ucraina, a măsurilor luate în acest context, şi modalităţilor de sprijinire a Ucrainei. Un alt subiect a fost importanţa includerii cât mai rapide a României în Programul Visa Waiver”, a mai scris Florin Cîţu.

Florin Cîţu şi-a început, vineri, vizita sa în Statele Unite şi unde va purta discuţii cu diferiţi oficiali din Departamentul de stat despre domenii precum energie, finanţe internaţionale şi dezvoltare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.