Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu e văzut drept ROATĂ de minorități: 'Grupul nu va vota moţiunea, nu schimbi roţile în timpul mersului'

florin citu

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor nu va vota moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, pentru că "nu schimbi roţile în timpul mersului", a spus luni liderul acestui grup, Varujan Pambuccian.

"Grupul nu va vota moţiunea, dar asta dintr-un singur motiv - nu schimbi roţile în timpul mersului. Timpul ce îmi revine pentru a vorbi o să îl dedic unor subiecte pe care le-am discutat săptămâna trecută şi cu domnul prim-ministru în care cred foarte mult şi pe care vă rog măcar să le luaţi puţin în calcul, pentru că nici aici nu am speranţe foarte mari. (...) Domnule ministru, forţa de muncă în România este foarte scumpă şi să nu uităm că economia României este, din păcate, una preponderent de lohn, inclusiv în comerţ facem lohn. (...) Dacă nu facem acum mişcarea cu scăderea costurilor forţei de muncă vom avea probleme. Sigur că scăderea costurilor forţei de muncă avantajează deopotrivă şi lucrătorii şi proprietarii companiilor. Problema este însă că dacă luăm măsura asta e bine să o luăm şi cu gândul la o generaţie nouă de antreprenori, care sperăm să nu mai facă toate greşelile generaţiilor vechi şi în care chiar am foarte mare încredere că vor acţiona în felul ăsta, şi anume o generaţie de antreprenori care nu mai cresc o companie ca s-o vândă sau nu mai cresc o companie ca să o transforme într-o companie de lohn. Start-up - urile sunt extrem de importante, propun un sprijin real pentru ele la nivelul cheltuielilor operaţionale şi sprijinul companiilor, marilor angajatori, tot la nivelul cheltuielilor operaţionale", a arătat Pambuccian, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului de Finanţe.

Citește și: După ce CCR a decis că eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională, Rareș Bogdan pregătește o nouă ofensivă: Avem alte soluții

El a adăugat că trebuie, de asemenea, să fie regândită politica agricolă.

"Urmează foarte mulţi ani de secetă. Regândirea politicii agricole pe coordonatele pe care suntem acum este absolut obligatorie şi (...) aici vreau să vă propun să avem o discuţie separată, pentru că va trebui să ducem agricultura din starea de agricultură convenţională pe care o avem astăzi la un alt tip de agricultură extrem de tehnologizată, agricultură industrială urbană în care riscurile care vin din tot ce se va întâmpla în anii care urmează sunt practic nule", a menţionat acesta.

Citește și: Ultimă oră! După 15 mai se deschid Bisericile, dar mall-urile, restaurantele și terasele rămân închise .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.