Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu îi dă peste mâini Ioanei Mihăilă și o acuză că MINTE: 'ANIS nu a fost aprobată în coaliţia de guvernare'

Inquam Photos / George Calin
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu (PNL) şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă (USR PLUS), au făcut, vineri, declaraţii contradictorii despre Agenţia Naţională pentru Infrastructura în Sănătate. În timp ce premierul afirmă că nu s-a ajuns la un acord în coaliţie, Mihăilă susţine că proiectul face parte din Programul de guvernare, negociat în coaliţie. ”Dacă pentru partenerii de coaliţie există întrebări sau dubii (...) le răspund cu plăcere”, a transmis Mihăilă. Înfiinţarea Agenţiei este contestată, însă, chiar din interiorul USR PLUS.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, vineri, în judeţul Dolj, despre crearea unei agenţii care să gestioneze spitalele regionale şi dacă este de acord cu aceasta şi a răspuns: "Această soluţie nu a fost încă... a fost discutată în coaliţia de guvernare, nu a fost aprobată în coaliţia de guvernare, deci nu am cum să o susţin în acest moment. Este o decizie pe care trebuie să o luăm în coaliţie, împreună cu preşedinţii de partid".

Citește și: După Vlad Voiculescu, acum și Ioana Mihăilă are un război cu liberalii! Mărul discordiei? ANIS! - 'E prevăzut în programul de guvernare'

La rândul său, întrebată despre aceeaşi agenţie, în judeţul Brașov, Ioana Mihăilă a afirmat: ”Agenţia Naţională pentru Infrastructura în Sănătate este un proiect care este prevăzut în Programul de guvernare, negociat în coaliţie. Dacă pentru partenerii de coaliţie există întrebări sau dubii legate de obiectivele, modul de funcţionare şi de finanţare al acestei agenţii, le răspund cu plăcere”.

Mihăilă a explicat că ”obiectivele sunt tocmai de a gestiona aceste proiecte de infrastructuă majoră, majoritatea din subordinea Ministerului Sănătăţii”.

Citește și: DOCUMENT Primarii din București s-au supărat pe Florin Cîțu: I-au trimis o scrisoare în care îi cer să introducă și capitala în PNRR

”E nevoie ca, la nivelul MS, să existe personal specalizat – ingineri, arhitecţi – care să fie dedicaţi acestor proiecte de infrastructură spitalicească”, a mai declarat Ioana Mihăilă.

Înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Infrastructura în Sănătate este, însă, contestată chiar din interiorul USR PLUS.

Deputatul Emanuel Ungureanu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că nu este de acord cu înfiinţarea acestei structuri: ”Nu sunt de acord cu înfiinţarea unei noi agenţii la nivelul Ministerului Sănătăţii sau a Guvernului României! Fără o consultare prealabilă cu grupul de deputaţi şi senatori USR PLUS din Comisiile de Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat, doamna ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă a decis să anunţe înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Investiţii în Infrastructura de Sănătate. Nu voi vota în Parlamentul României o asemenea ordonanţă care umflă aparatul birocratic al statului roman”.

Citește și: Florin Cîţu s-a dus pe 'teritoriul interzis': Ce a putut să spună în inima Olteniei

”Am criticat înfiinţarea de Agenţii inutile în vremea PSD-ului, nu le voi încuraja existenţa în perioada guvernării USR PLUS. De astăzi, echipa Ministerului Sănătăţii şi-a pierdut sprijinul meu politic datorită lipsei de reforme structurale din ultimele 6 luni”, a adăugat Emanuel Ungureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.