Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu îl bate pe Ludovic Orban la jocul favorit: Cooperativa. Congresul PNL, un joc tranșat

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Congresul PNL din această toamnă este, mai mult decât o campanie cu atacuri interne, un joc al cifrelor. 5000 de delegați vor vota la Congres, filialele județene cu cele mai bune rezultate în alegeri având și cei mai mulți delegați. De cele mai multe ori, la congresul PNL se formează așa numitele Cooperative, un joc de cifre și influență pentru a strânge voturi în favoarea unui candidat sau altul.

Echipa din jurul lui Florin Cîțu a reușit să atragă de partea sa filiale județene extrem de importante, care au un număr foarte mare de delegați la Congres. Organizații precum Clujul (169 de delegați), Suceava (127 de delegați), Constanța (130 de delegați), Sibiu (139 de delegați), Alba (130 de delegați) sau chiar Bihorul (177 de delegați), toate vor merge alături de Florin Cîțu.

Discuții mai sunt legate de Bihor, de exemplu, acolo unde Ilie Bolojan încă nu a făcut o alegere, însă surse din PNL ne-au explicat: ”Este imposibil ca Bolojan să voteze cu Orban. Nu se poate așa ceva”.

Surse din PNL ne-au mai explicat consecințele unui moment crucial: ieșirea lui Klaus Iohannis. Președintele a dat un semnal de susținere pentru Florin Cîțu, iar liderii din teritoriu au înțeles încotro bate vântul.

”Cine se pune împotriva lui Klaus Iohannis? Dacă votezi cu Orban, te pui cu Iohannis și nu are nimeni curajul ăsta.”, ne-au mai explicat surse din PNL.

Practic, la jocurile din acest moment, Florin Cîțu pare să fi tranșat bătălia în interiorul PNL. Până la Congres se mai pot schimba lucrurile, însă Florin Cîțu are cea mai puternică armă: funcția de premier și posibilitatea de a împărți banii în teritoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.