Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu insistă pe soluțiile propuse de PNL: `Fara populisme și cai verzi pe pereți! O scădere a contribuției înseamnă o creștere a salariului net ASTĂZI!`

Mediafax
Florin Cîțu

Președintele PNL, Florin Cîțu, insistă că soluția corectă în acest moment este aceea de a crește veniturile românilor prin reducerea contribuțiilor. El insistă  că trebuie renunțat la populism și nu mai trebuie legată această măsură propusă de PNL (scăderea CAS de la 25% la 20%) de pensii. El îi numește populiști pe cei care flutură asta public pentru că ”Pensia este calculată în funcție de salariul brut, nu de valorea contribuției”:

Vezi și: Presiuni asupra decidenților politici: Lobby-ul multinaționalelor cere facilități în plină criză (surse)

”Fara populisme și cai verzi pe pereți

Singura măsură care crește acum veniturile nete ale tuturor salariaților și nu reprezintă un cost pentru companii: reducerea contribuțiilor.

Bineînțeles că au apărut imediat “specialiștii” din tabăra populiștilor să ne spună că o asemenea măsură ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaților de astăzi. FALS! Și asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale.

Pensia este calculată în funcție de salariul brut, nu de valorea contribuției.

Mai simplu: o scădere a contribuției înseamnă o creștere a salariului net ASTĂZI. O creștere a salariului brut înseamnă o creștere a pensiei, în viitor, a angajaților de astăzi.

Din păcate pentru sănătatea economiei noastre,  populiștii au cam influențat decizii în ultimele trei luni și se vede. În ciuda opoziției mele și a multor colegi din PNL.

Obiectivul numărul 1 pentru mine și pentru PNL rămâne luarea unor decizii care să ne asigure o economie puternică (sau să ne opunem măsurilor populiste care distrug economia).

Noi, PNL, am arătat că știm să administrăm o economie lovită de șocuri neprevăzute. Am reușit împreună cu toți românii, sector privat și public, să aducem măsuri care să asigure CEA MAI RAPIDĂ revenire a economiei din ultima sută de ani, dar și una dintre cele MAI MARI creșteri ecoomice din UE în această perioadă dificilă.

România este în situația de acum doi ani. Există un șoc neprevăzut care afectează economia. Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflația, dobânzile și să creeze locuri de muncă.

Trebuie să fie două obiective. Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul șocului prețurilor la energie, adică sa minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei.

Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest șoc economia nu-și revine RAPID, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste.

Noi, PNL, întotdeauna ne vom opune măsurilor populiste și o vom face ca și până acum: public, asumat, curajos.”, scris președintele PNL pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.