Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presiuni asupra decidenților politici: Lobby-ul multinaționalelor cere facilități în plină criză (surse)

facebook.com
lobby bani

România și întreaga lume se confruntă cu o criză rar întâlnită în ultimii zeci de ani. De la criza sanitară s-a trecut la o criză a prețurilor la energie, carburanți și alimente, iar mai nou avem și o criză de securitate, care ar putea genera noi probleme pe lanțurile de aprovizionare.

Vezi și: Cîțu contrează puternic PSD: Pentru `specialiștii` ultimelor zile: scăderea contribuțiilor CREȘTE salariul net și NU afectează pensia

Dacă guvernele încearcă să găsească soluții pentru ținerea prețurilor sub control și păstrarea liniștii sociale, marile companii caută și ele soluții pentru a-și proteja profiturile. Lucrurile nu stau diferit nici în România, unde decidenții sunt asaltați cu telefoane din partea lobbiștilor, au dezvăluit surse politice pentru stiripesurse.ro.

Conform acestor surse politice, în ultima perioadă, mai mulți lideri ai coaliției de guvernare și membri ai Cabinetului Ciucă au fost căutați de rezentanți ai unor mari companii. Lobby-ul multinaționalelor solicită facilități fiscale, cum ar fi impozitarea exclusiv pe profit. Ar fi vorba în special despre companii din domeniul energiei și al carburanților, care sunt vizate de controale și măsuri de plafonare a prețurilor.

În România, activitatea de lobby nu este reglementată, astfel de demersuri putând intra sub incidența Codului Penal. Discuții de acest fel au însă loc la nivel înalt în mod constant, interesele unor companii fiind reprezentate în discuții și vizite de lucru ale ambasadorilor străni la diverși miniștri.

Potrivit surselor politice, unii lideri ai actualei coaliții nu au reacționat pozitiv la solicitările marilor companii, considerând astfel de intervenții din partea unor lobbiști ca fiind mijloace de presiune inacceptabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.