Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu NU mai are limite: A împrumutat peste 1,1 miliarde de lei

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Florin Cîțu a împrumutat, joi, de la bănci peste 1,1 miliarde lei, prin două emisiuni de titluri de stat, una cu scadenţa în 2023 şi o dobândă de 3,37% pe an şi una scadentă în 2021, cu o dobândă de 2,95% pe an.

Pentru prima emisiune de obligaţiuni de stat, în valoare 600 milioane lei, cererea totală s-a ridicat la 1,6 miliarde lei, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu 1,2 miliarde lei.

Citește și: Cutremur la Antena 3! O vedetă părăsește postul, după 10 ani! Anunț făcut de Radu Tudor

Valoarea nominală adjudecată a fost de 738,5 milioane lei, din care băncile au acoperit 396 milioane lei în nume şi cont propriu şi 200 milioane lei în contul clienţilor. Rata cuponului a fost de 4,4%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 3,37%. Emisiunea este scadentă în 2023

La a doua emisiune, de certificate de trezorerie cu discont în valoare de 300 milioane lei, volumul total al cererii a ajuns la 590,6 milioane lei, din care băncile au oferit 558 milioane lei. În final, ministerul a împrumutat 427,4 milioane lei, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu 398 milioane lei. Nivelul mediu ponderat al randamentului la care s-a adjudecat oferta este de 2,95% pe an.

Citește și: Se dau 200 de milioane de euro pentru români. Cine poate beneficia de bani?

Ministerul Finanţelor a programat în februarie licitaţii pe piaţa internă în volum de 5 miliarde lei, din care 300 milioane lei prin certificate pe 12 luni, cu 16.3% sub nivelul realizat în ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.