Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu: Vom introduce în premieră bugetarea multianuală / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, după ședința de Guvern, că speră ca săptămâna viitoare să trimită bugetul de stat în Parlament:

  • „Mergem spre un deficit de 7%, 7,1%, în jurul acestei cifre mergem. De ce facem această muncă și de ce pare că durează mai mult? Obiectul este de a veni în Parlament săptămâna viitoare, sper. Pentru ca in acest moment reversam sau introducem reforme amanate de 30 de ani sau masuri care au avut efect devastatator pentru finantele publice in ultimii ani trebuie modificate.
  • Este important pentru noi prin acest buget sa mentinem incredrea castigata anul trecut, increderea Comisiei Europene, a investitorilor straini, a agentiilor de rating. De aceea este un buget foarte important. Este un buget care trebuie sa sustina relansarea economiei, pune bazele unei economii puternice.
  • Mai mult, analiza pe acest buget este putin diferita pentru ca incepem prima parte a bugetarii multianuale. Cred ca vom introduce in Romania din 2023 cu bugetarea multianuala. In premiera introducem bugetarea multianuala care va fi in efect, cred eu, din 2024.
  • In sedinta de Guvern am avut o discutie pentru că le-am cerut ministrilor un set de masuri de reforma la fiecare minister si doresc putin mai mult detaliu acolo. Veti vedea masurile in perioada urmatoare, o reforma a companiilor de stat, legea salariilor, legea pensiilor, eliminarea unor cheltuieli ineficiente”, a declarat premierul.

Citește și: Pedepse de peste 15 ani de închisoare pentru Ioana Băsescu și peste 12 ani pentru Elena Udrea CERUTE de DNA în dosarul campaniei electorale din 2009 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.