Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache, PROMISIUNE URGENTĂ după declarațiile lui Juncker privind primirea României în Schengen

F. Iordache, Consiliul UE, ceremonie (1)

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, și-a exprimat încrederea, în cadrul întâlnirii cu președintele CE, Jean-Claude Juncker, la care a participat și liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vor fi înregistrate progrese privind Spațiul Schengen.

„Președintele Senatului a evocat vizita la București din mai 2017 a președintelui Comisiei Europene, pentru a participa la aniversarea a zece ani de la aderarea României la UE, ocazie cu care acesta a susținut o alocuțiune în fața plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului României, transmițând o serie de mesaje care continuă să aibă un ecou important în memoria colectivă. Călin Popescu-Tăriceanu a arătat că la doisprezece ani de la aderare, a venit rândul României de a prezida Consiliul UE, ceea ce este un prilej de îndreptățită satisfacție pentru cetățenii români, din țară sau cei care trăiesc și lucrează în alte țări membre UE. În acest context, următoarele șase luni vor fi caracterizate de o activitate intensă și dedicată a executivului și legislativului pentru a gestiona în cele mai bune condiții responsabilitățile președinției rotative”, conform unui comunicat de presă al Camerei Deputaților remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei meționate, înaltul demnitar român a evidențiat că semestrul președinției românești a Consiliului UE constituie o ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai mult despre stilul de muncă, de comunicare și relaționare al colegilor români, dar și de a afla mai multe despre România, inclusiv prin participarea la reuniunile care vor avea loc în teritoriu, între care Summitul de la Sibiu va avea cea mai mare importanță, scrie Mediafax.

De asemenea, vicepreședintele Camerei Deputaților a subliniat în cadrul întrevederii cu oficialul european dosarele pe care România le are în gestiune pe perioada președinției la Consiliul UE.

„Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților a semnalat complexitatea contextului european în care președinția României la Consiliul UE se desfășoară: negocierea viitorului Cadru Financiar Multianual 2021-2027, procesul Brexit și clarificarea relațiilor viitoare cu Marea Britanie, alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019. De asemenea, vicepreședintele Camerei Deputaților și-a exprimat încrederea că, pe durata mandatului PRES RO, vor fi înregistrate progrese, cu scopul final al obținerii acordului politic în vederea finalizării, cât mai curând posibil, a reformei Spațiului Schengen”, potrivit sursei menționate.

Citește și: Ion Cristoiu DEZVĂLUIE strategia lui Liviu Dragnea pentru campania de la prezidențiale - Cum va LUPTA cu DNA

De altfel, Florin Iordache a transmis asigurări cu privire la continuarea progreselor înregistrate pe dosare importante, menționând că România va continua să clădească pe această bază viitoarele discuții și negocieri.

La întrevedere a participat și președintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, care a reafirmat angajamentul României în favoarea consolidării construcției europene, prin contribuția specifică a țării noastre la efortul statelor membre și al instituțiilor europene de a consolida proiectul politic comun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.