Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache a răbufnit după declarațiile lui Iohannis: 'Întâi să citească textele și după aceea putem sta de vorbă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache demisie

Florin Iordache, președintele comisiei speciale parlamentare privind domeniul Justiției, îl contracize pe Klaus Iohannis, care a susținut, într-o declarație de presă, că răspunderea magistraţilor este prevăzută în legislaţie şi discuţia este artificială.

„În legea 303 am precizat foarte clar ce înseamnă răspunderea magistraților, am precizat perioada până la care se prescrie termenul, am precizat ce face statul, după ce se constată că în instanțele internaționale este obligat și se face împotriva cui. Cei care fac comentarii, întâi să citească textele și după aceea putem sta de vorbă. Povestitorii care povestesc și nu citesc, părerea mea este că sunt neinformați. Noi am venit cu niște texte concrete. (...) Sper ca în cadrul dezbaterilor din Parlament să îmbunătățim cadrul legislativ. Este sublimă răspunderea, dacă există, pentru că repet niciun magistrat nu a răspuns pentru erorile făcute.”, a replicat Florin Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat joi procedura de modificare a legilor justiţiei, despre care a afirmat că sunt "ciopârţite".

Întrebat dacă susţine adoptarea unei legi pentru răspunderea magistraţilor, şeful statului a replicat: ”Răspunderea magistraţilor este prevăzută în legislaţie şi discuţia este artificială. Se poate discuta despre o înăsprire sau schimbare sau orice, dar răspunderea este prevăzută în legislaţie, n-au decât specialiştii - dar cu preponderenţă cei din sistem, şi nu povestitorii din afară - să analizeze şi să vină cu propuneri de îmbunătăţire a cadrului legislativ. Dacă este cazul”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.