Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache - Politica de coeziune rămâne un mecanism central pentru atingerea obiectivelor

Inquam Photos/ Octav Ganea
Florin Iordache

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat, luni, la reuniunea președinților Conferinței Organelor Specializate în Afaceri Comunitare și Europene, că pentru țara noastră politica de coeziune române un mecanism pentru obținerea unor obiective precum creșterea economică, potrivit Mediafax.

„La președinția Consiliului UE urmărim să obținem rezultate concrete pentru cetățenii noștri și să punem în valoare principiile pe care o Uniune solidară, puternică, coezivă le pot aduce cetățenilor români. am convingerea că veți regăsi în țara noastră un partener de nădejdie și dedicat, un partener în măsură să susțină consolidarea proiectului european. Președinția României a Consiliului UE se desfășoară sub motto-ul: Coeziunea - o valoare europeană. România propune să asigure coeziunea, unitatea statelor membre în fața provocărilor politice, sociale actuale. Coeziunea este una dintre valorile fundamentale ale UE. (..) Pentru România, politica de coeziune rămâne un mecanism central pentru atingerea obiectivelor: creștere economică, crearea de locuri de muncă și dezvoltarea durabilă”, a spus vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, la reuniunea președinților Conferinței Organelor Specializate în Afaceri Comunitare și Europene (COSAC).

Florin Ioradache a anunțat că în perioada 18-19 martie, Parlamentul României va organiza o conferință interparlamentară având ca temă politica agricolă comune a UE.

„Pe parcursul mandatului președinției Consiliului UE, parlamentul româniei va participa activ la dialogul pentru viitorul politicii de coeziune și vom sustine prin acțiuni la nivel parlamentar eforturile de identificare a celor mau bune mecanisme care să definească continuarea politicilor de coeziune. Pentru perioada 18-19 martie 2019, pregătim o conferință interparlamentară pe tema politicii de coeziune, a politicii agricole comune, în cadrul căreia vom avea dezbateri consistente pentru indentificarea intereselor comene în privința politicii de coeziune post 2020”, a precizat Florin Iordache.

Reuniunea președinților Conferinței Organelor Specializate în Afaceri Comunitare și Europene (COSAC) a început, luni, la Parlament, cu o dezbatere despre politica de coeziune.

La evenimentul organizat în cadrul Președinției Consiliului UE participă, printre alții, comisarul european Corina Crețu și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Reuniunea este primul eveniment pe care Parlamentul, respectiv Senatul, îl organizează în cadrul Președinției rotative a Consiliului UE deținută de România pentru un mandat de șase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.