Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Jianu, președintele CNIPMMR: 'Lansarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, un moment care poate moderniza România'

florin jianu

Lansarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă este un moment istoric, un moment care poate moderniza România, a declarat, joi, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

"Sunt onorat să fiu astăzi alături de dumneavoastră la lansarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, un plan pe care şi eu îl cataloghez drept istoric, un proiect pe care după aderarea la Uniunea Europeană îl aşteptam cu toţii. E un moment istoric. E un moment t0, un moment care poate moderniza România. Din perspectiva mediului de afaceri urmărim trei obiective. În primul rând trebuie să asigurăm revenirea competitivităţii economiei româneşti, ieşirea din această criză sanitară şi economică şi revenirea pe o pantă ascendentă a economiei. În al doilea rând să asigurăm securitatea economiei româneşti. Am văzut că am fost fragili în această perioadă şi avem astăzi şansa să asigurăm această securitate economică şi în al treilea rând să contribuim la ceea ce înseamnă modernizarea României", a spus Florin Jianu, la lansarea proiectului Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

El a precizat că a citit cu atenţie documentul şi îl consideră unul consistent. Preşedintele CNIPMMR a afirmat că este un document meritoriu, unul care asigură dezvoltarea din punct de vedere economic a României şi un document care a fost realizat într-un timp foarte scurt.

"Citind acest document am regăsit foarte multe proiecte, programe pe care mediul de afaceri le-a propus, de la retehnologizarea, robotizarea, automatizările industriale pentru întreprinderile mici şi mijlocii, până la susţinerea investiţiilor strategice ale companiilor mari în economie, la susţinerea agriculturii româneşti sau susţinerea sectorului construcţiilor pentru că şi aici avem multe provocări pentru ceea ce va însemna infrastructura viitoare şi avem nevoie de întreprinderi mici şi mijlocii puternice româneşti care să facă faţă acestor provocări, dar şi la ceea ce am numit anterior securitatea economiei româneşti prin propuneri privind centrele de colectare, depozitare şi distribuţie a produselor agroalimentare româneşti. Domnul preşedinte Klaus Iohannis ne-a îndemnat la discuţii aplicate în aşa fel încât eu vin cu o propunere concretă. Avem nevoie de sânge proaspăt în economie, avem nevoie iarăşi de un program naţional care să susţină start-up-urile şi aici fac referire la programul dezvoltat de 30 de organizaţii ale mediului de afaceri sub înaltul patronaj al preşedintelui, programul România Tech Nation", a menţionat Florin Jianu.

El a spus că o sub-componentă a acestui program se referă la start-up-uri, programul intitulat Start-up Tech Nation. Florin Jianu a declarat că şi-ar dori să regăsească acest program în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. De asemenea, el a precizat că este nevoie de un task force naţional pentru implementarea acestui program.

Citește și: Mutare spectaculoasă făcută de Kaufland România, la final de 2020! Până la sfârșitul lunii noiembrie, toți angajații vor primi acest bonus

"Este o victorie de etapă, meritorie pentru preşedintele României, pentru toţi cei care au lucrat, pentru Guvernul României, pentru europarlamentari, pentru toţi cei care au pus umărul, dar este doar o victorie de etapă. Avem nevoie de o implementare la fel de valoroasă şi aici e nevoie de toţi actorii din societatea românească. Şi mai avem nevoie de două lucruri, nu mă feresc să spun aceste lucruri. În primul rând avem nevoie de un guvern pro-business. Nu mai avem nevoie să luptăm unii cu alţii, nu mai avem nevoie să fim catalogaţi în multinaţionale, companii locale, angajaţi, angajatori şi aşa mai departe. Şi avem nevoie de o colaborare pe toate palierele. Începând cu preşedintele României, Parlamentul României. Guvernul României. Toţi actorii din societate. Sunt optimist că toate aceste lucruri se vor întâmpla în viitorul apropiat şi vă mulţumesc pentru această invitaţie încă o dată", a mai spus Florin Jianu.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, lansat joi în dezbatere, are o valoare de 30,4 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.