Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Roman: 'Parlamentul a respins prin vot cele şase proiecte pe justiţie iniţiate de către PSD'

Facebook
Florin Roman

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat, miercuri, că Parlamentul a respins cele şase proiecte pe justiţie iniţiate de către PSD, precizând că acestea erau extrem de nocive, fiind semnate de Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae, care dădeau mai multe drepturi infractorilor şi luau din posibilităţile procurorilor şi judecătorilor, potrivit news.ro.

"Astăzi pentru România şi pentru Partidul Naţional Liberal e o zi importantă, noi am numit-o miercurea albă, după marţea neagră, e ziua în care la solicitarea Partidului Naţional Liberal Parlamentul României introduce pe ordinea de zi şi respinge prin vot cele şase proiecte pe justiţie iniţiate de către PSD care stăteau până astăzi ascunse în sertarele Parlamentului”, a declarat Florin Roman.

El a mai spus că aceste legi îi scoteau de sub incidenţa infracţiunilor penale pe parlamentarii care comiteau infracţiuni de serviciu sau fapte de corupţie.

"Discutăm de proiecte de legi extrem de nocive, marca Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae în special, susţinuţi de parlamentarii PSD, proiecte care practic dădeau mai multe drepturi infractorilor şi luau din posibilităţi celor care trebuie să aplice legea, în speţă judecătorilor şi procurorilor, dar care generau şi o stare specială din nou pentru parlamentari, care potrivit acestor propuneri legislative erau scoşi de sub incidenţa infracţiunilor penale pentru infracţiuni de serviciu şi pentru fapte de corupţie, discutam de scăderea pedepselor, discutam de reintroducerea insultei şi calomniei pe proiectele propuse de PSD”, a explicat Florin Roman.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

El a menţionat că lupta cu PSD nu a însemnat doar răsturnarea lui Liviu Dragnea, ci înseamnă şi respingerea tuturor proiectelor nocive ascunse de PSD în Parlament.

"Partidul Naţional Liberal a spus că lupta cu PSD nu înseamnă doar răsturnarea lui Dragnea, lupta cu PSD înseamnă respingerea tuturor proiectelor nocive ascunse de PSD în Parlament, ţinute ani de zile şi astăzi cei care au fost în stradă şi au protestat împotriva Ordonanţei 13, cei care au protestat împotriva modificărilor la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, cei care au protestat în 10 august în stradă sunt, cred eu, răzbunaţi, Liviu Dragnea este de un an în puşcărie, iar proiectele nocive susţinute de Dragnea au fost respinse în Parlament la solicitare a Partidului Naţional Liberal”, a mai anunţat Florin Roman.

El a mai spus că săptămâna viitoare PNL va solicita introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte care îl protejează pe Liviu Dragnea şi pe "acoliţii" săi.

"Nu încheiem lupta aici. Săptămâna viitoare Partidul Naţional Liberal va solicita din nou suplimentarea ordinii de zi cu alte proiecte care îl protejează pe Liviu Dragnea şi pe acoliţii lui. Ne interesează în principal să adoptăm acele proiecte de legi pe care le-am depus noi, cei de la Partidul Naţional Liberal, privind interzicerea societăţilor comerciale cu acţiuni la purtător şi un alt proiect al Partidului Naţional Liberal care interzice societăţilor comerciale tip Tel Drum, cu capital ascuns, să mai participe la licitaţii publice cu bani publici, fără să cunoaştem cine sunt acţionarii din spatele acestor companii”, a afirmat liderul deputaţilor PNL.

El a mai transmis că liberalii au reuşit să detoneze toate "bombele" lăsate moştenire de Dragnea în Parlament.

"Cred că ne apropiem de finalul epocii Dragnea, cred că reuşim să detonăm toate bombele pe care Dragnea le-a lăsat moştenire în Parlament şi lupta nu e dusă până la capăt pentru că în continuare în Parlament votează legi toţi parlamentarii PSD care au ajuns parlamentari pe semnătura lui Liviu Dragnea”, a mai declarat Florin Roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.