Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După mulți ani de negocieri, fluxul fizic de gaze naturale între Azerbaidjan și Ungaria a început

Azernews
gaze azerbaidjan TNAP SCP TAP

Refuzând deocamdată să finanțeze extinderea capacității infrastructurii energetice, Bruxelles-ul și-a pierdut toată baza legală pentru a avea un cuvânt de spus cu privire la furnizorii de gaze naturale ai Europei Centrale și Ungariei, a declarat luni, la Budapesta, ministrul de externe Péter Szijjártó, scrie hungarytoday.hu.

La o conferință de presă comună cu omologul său azer Jeyhun Bayramov, ministrul ungar a subliniat că în ultimii ani a fost clar că, cu cât cooperarea dintre cele două țări este mai strânsă, cu atât Ungaria beneficiază mai mult în ceea ce privește securitatea aprovizionării cu energie și menținerea creșterii economice. În primul context, el a subliniat că diversificarea și includerea de noi surse de gaze naturale sunt importante și a subliniat că Azerbaidjanul ar putea fi o alternativă realistă nu numai din perspectiva maghiară, ci și europeană.

”Este o veste bună că, după mulți ani de negocieri, fluxul fizic de gaze naturale între Azerbaidjan și Ungaria a început anul acesta”, a spus el, amintind că s-a ajuns la un acord privind cumpărarea a 100 de milioane de metri cubi și depozitarea a 50 de milioane de metri cubi pe bază de închiriere.

Péter Szijjártó a adăugat că guvernul ar dori să mărească în continuare acest volum la aproximativ un miliard de metri cubi pe an.

Dacă acest lucru va avea succes, nu depinde de noi, sau de Azerbaidjan, ci de Uniunea Europeană, deoarece adevărul este că infrastructura din sud-estul Europei nu are în prezent suficientă capacitate pentru a răspunde nevoilor de diversificare ale țărilor din Europa Centrală”, a subliniat el. El a afirmat că creșterea capacității nu este suficientă

pentru a atrage resurse azere, turce și qatareze în regiune și că acesta va rămâne un vis dacă UE nu este dispusă să sprijine dezvoltarea infrastructurii.

Ministrul de externe a subliniat că relațiile dintre cele două țări sunt, de asemenea, importante pentru susținerea creșterii economice, așa cum demonstrează faptul că cifra de afaceri comercială dintre Azerbaidjan și Ungaria în prima jumătate a acestui an a fost de două ori mai mare decât în întregul an care a trecut.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.