Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI, discuții în spatele ușilor închise cu PNL: Teme pentru viitorul Guvern

jurnalul.ro
reza baqir fmi

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional (FMI) a avut luni o întâlnire cu reprezentanţi ai PNL, potrivit unui comunicat al liberalilor.

"Reprezentanţii Fondului Monetar şi-au manifestat interesul pentru bugetul de stat pentru anul viitor, dar şi faţă de proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni. Partea română a subliniat susţinerea PNL pentru proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni la cursul istoric, punând în evidenţă argumentele Partidului Naţional Liberal în această chestiune. În privinţa bugetului pentru anul 2017, parlamentarii PNL au subliniat faptul că elaborarea acestuia trebuie să intre în sarcina viitorului guvern, rezultat în urma alegerilor din 11 decembrie", se arată într-un comunicat PNL, potrivit ziarului Bursa.

O altă temă abordată la întâlnire a fost cea a deficitului bugetar prognozat pentru anii următori.

GAFĂ a unui ministru: Moment jenant la un eveniment/ FOTO

Potrivit comunicatului, PNL îşi asumă un deficit bugetar în scădere pentru următorii ani, pragul maximal fiind cel de anul acesta, respectiv sub valoarea de 3%.

Propunere REVOLUȚIONARĂ de reorganizare a DNA

De asemenea, parlamentarii PNL au accentuat ideea că o creştere economică sustenabilă nu poate fi realizată decât în condiţiile dezvoltării infrastructurii - rutieră, feroviară şi aeriană - care să lege România şi provinciile istorice de Bucureşti şi Europa. Reprezentanţii PNL au indicat faptul că sursele de finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii vor fi structurate pe 3 axe - fonduri europene, investiţii guvernamentale (cu un plus de venituri rezultat din creşterea economică) şi venituri suplimentare rezultate din combaterea evaziunii fiscale, menţionează sursa citată.

"Reprezentanţii FMI au agreat faptul că dezvoltarea infrastructurii va genera printre altele o creştere a investiţiilor private care vor sta la baza creării de locuri de muncă şi, în ultimă instanţă, a unei creşteri economice sustenabile", susţine PNL.
Delegaţia FMI a fost formată din şeful misiunii pentru România, Reza Baqir, economistul Departamentului European, Ernesto Crivelli, şi Alejandro Hajdenberg, reprezentantul regional pentru România şi Bulgaria. Din partea PNL au participat deputaţii Cezar Preda şi Mugur Cozmanciuc şi senatorul Iulian Dumitrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.