Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI estimează o scădere de 4,4% a economiei mondiale în 2020

Twitter
scadere economica corona

Economia mondială va înregistra o scădere de 4,4% anul acesta, în contextul efectelor restricţiilor aplicate în pandemie, estimează Fondul Monetar Internaţional (FMI), conform agenţiei Associated Press, relatează mediafax.

Potrivit estimărilor FMI, scăderea economică de 4,4% la nivel global este cea mai gravă de după Marea Depresiune din anii 1930.

În timpul crizei financiare din 2008, scăderea economică la nivel mondial a fost de 0,1%.

Totuşi, comparativ cu estimările din iunie, Fondul Monetar Internaţional a îmbunătăţit perspectivele economiei mondiale cu 0,8%.

"Chiar dacă economia mondială tinde să îşi revină, creşterea va fi lungă, inegală şi incertă. Relansarea economică nu este sigură cât timp pandemia continuă să se răspândească", afirmă Gita Gopinath, economistul-şef al Fondului Monetar Internaţional.

Pentru anul 2021, FMI preconizează o creştere economică de 5,2% la nivel mondial, cu 0,2% mai puţin decât estimarea din iunie.

În cazul Statelor Unite, scăderea economică ar urma să fie de 4,3% anul acesta, urmată de o creştere de 3,1% în 2021, conform FMI.

China, a doua economie din lume, va avea o creştere de 1,9% anul acesta (faţă de 6,1% în 2019), iar în 2021 activităţile economice chineze ar urma să genereze o creştere de 8,2%.

Potrivit estimărilor FMI, zona euro ar urma să înregistreze o scădere economică de 8,3% anul acesta, urmată de o creştere de 5,2% în 2021.

Scăderea economică a Indiei ar urma să fie de 10,3% anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.