Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI reiterează o mai mare supraveghere a criptomonedelor. Există un risc de hacking prin lipsa de transparență în ceea ce privește emiterea acestora

newsotime.com
fmi criptomonede bitcoin

Consiliul de stabilitate financiară al Fondului Monetar Internațional a declarat că adoptarea tot mai mare a criptomonedelor ar putea crește riscurile pentru economia globală.

În Raportul său global de stabilitate financiară publicat pe 12 octombrie, Fondul Monetar Internațional sau FMI a declarat că adoptarea activelor cripto și a monedelor stabile (monede digitale ale țărilor care au pus în circulație o astfel de monedă) în piețele emergente și în economiile în curs de dezvoltare ar putea reprezenta o provocare pentru stabilitatea macroeconomică și financiară a acestor țări. Grupul a declarat că riscurile sunt „limitate pentru moment”, dar a cerut autorităților de reglementare să monitorizeze criptomonedele și să le țină sub control, conform cointelegraph.com

FMI a adăugat că, pe măsură ce spațiul criptografic se extindea și evoluează, „noi surse de risc” au apărut, cum ar fi monedele stabile și finanțele descentralizate sau DeFi. Mai exact, grupul a identificat spațiul expus riscului de hacking, „lipsa de transparență în ceea ce privește emiterea și distribuția” de jetoane și riscurile operaționale, inclusiv întreruperile în perioadele de volatilitate extremă. De asemenea, a etichetat „jetoane meme” și centralizare - un schimb major ca Binance care gestionează o cantitate mare de volum de tranzacționare, în timp ce Tether este responsabil pentru majoritatea ofertei de stablecoins - ca factori de luat în considerare.

„Până în prezent, pierderile ca urmare a unor astfel de riscuri nu au avut un impact semnificativ asupra stabilității financiare, la nivel global sau intern”, a spus FMI. „Cu toate acestea, pe măsură ce activele criptografice cresc, macro-criticitatea acestor riscuri va crește probabil.”

Evidențierea riscurilor adoptării de active digitale de către țările în curs de dezvoltare este un slogan comun pentru FMI, grupul raportând anterior provocările monedelor digitale ale bancilor centrale și ale monedelor stabile. Grupul a avertizat atât Insulele Marshall, cât și El Salvador că recunoașterea unei monede digitale ca mijloc legal de plată ar putea „crește riscurile pentru stabilitatea macroeconomică și financiară, precum și pentru integritatea financiară”.

La începutul acestei luni, FMI a lansat un set de politici pentru piețele emergente și economiile în curs de dezvoltare pentru a asigura stabilitatea financiară pe fondul adoptării criptografice globale, având în vedere afirmația directorului general Kristalina Georgieva că mai mult de jumătate din toate băncile centrale din lume explorează modul de lansare digitală monede. Recomandările grupului au inclus parlamentarii „implementează [ing] standarde globale pentru activele criptografice și [îmbunătățesc] capacitatea lor de a monitoriza ecosistemul criptografic prin soluționarea lacunelor de date”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.