Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI solicită Franţei un plan pentru restabilirea ordinii în finanţele sale publice, în urma impactului pandemiei de coronavirus

Motion Array
Franta steag

Franţa trebuie să prezinte acum planuri pentru a restabili ordinea în finanţele sale publice, după ce se va consolida revenirea economiei în urma impactului pandemiei de coronavirus (Covid-19), se arată într-un raport publicat luni de Fondul Monetar Internaţional (FMI), transmite Reuters.

Franţa, a doua economie a zonei euro, ar urma să înregistreze un declin de 10% anul acesta, urmat de un avans de 5% - 6% anul viitor, în funcţie de evoluţia pandemiei şi de măsurile de izolare adoptate, previzionează FMI, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nicușor Dan își primește binecuvântarea din SUA: întâlnire cu ambasadorul american

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat săptămâna trecută că Franţa va intra din nou într-un lockdown naţional începând de vineri, pentru a reduce răspândirea noului coronavirus. El a precizat că măsurile respective pot fi relaxate dacă nivelul de contaminare zilnic scade la aproximativ 5.000 faţă de 40.000 în prezent.

Ca urmare, Guvernul de la Paris se aşteaptă la o contractare a economiei de 11% anul acesta şi la o datorie de 119,8% din PIB.

"Un plan pe termen mediu, credibil şi ambiţios, de consolidare fiscală ar trebui pregătit acum pentru a fi implementat imediat ce va avea loc redresarea economiei. Eforturile autorităţilor ar trebui să vizeze reducerea cheltuielilor publice", se arată în raportul FMI.

Citește și: Atac sângeros în oraşul canadian Quebec - 7 victime! Poliţia a anunţat că a arestat un suspect

Şi Olivier Dussopt, secretar de stat Ministerul Conturilor Publice, a avertizat duminică despre faptul că noile măsuri adoptate pentru a amortiza impactul economic al celei de a doua izolări în Franţa şi pierderile de venituri fiscale pe care aceasta le va provoca ar urma să ducă deficitul public la 248 miliarde euro în acest an. Un astfel de deficit ar reprezenta 11,3% din Produsul Intern Brut, a precizat Dussopt, reamintind că, la începutul anului, deficitul public era prognozat la 53,5 miliarde euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.