Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foametea lovește năpraznic: Guvernul din Sri Lanka îi încurajează pe cetățeni să cultive legume în propria curte

Twitter
Sri Lanka 7

Guvernul din Sri Lanka a aprobat un proiect de lege care ar permite bugetarilor i să fie în concediu în zilele de vineri pentru următoarele trei luni, relatează BBC. Există un milion de angajați publici în țară de 22 de milioane de oameni.

Guvernul își propune să încurajeze cetățenii săi să-și petreacă timpul să cultive alimente acasă cu practica de a lucra patru zile pe săptămână. De asemenea, se urmărește ca cetățenii să economisească bani prin faptul că nu vor merge la muncă într-o zi din cauza creșterii prețurilor la combustibili.

Sri Lanka, care se confruntă cu cea mai mare criză economică din ultimii 70 de ani, se confruntă cu dificultăți în importul de alimente, combustibil și medicamente. De asemenea, se afirmă că există un deficit de valută străină în țară.

Există, de asemenea, temeri că Sri Lanka se va confrunta cu foametea din cauza crizei economice actuale.

Potrivit site-ului oficial al Guvernului, tura de patru zile în loc de cinci pe săptămână este menită să încurajeze bugetarii să cultive legume și fructe acasă, astfel încât să-și poată hrăni familiile.

De asemenea, se subliniază faptul că are ca scop sprijinirea angajaților care au dificultăți în a merge la muncă din cauza lipsei de combustibil și a creșterii prețurilor.

În declarația guvernului se precizează:

"Ca măsură de precauție împotriva viitoarelor penurii alimentare, s-a considerat oportun să se acorde angajaților publici încă o zi liberă pe săptămână și să se ofere sprijin care să le permită să se implice în activități agricole în grădinile caselor lor sau în alte zone".

Premierul srilankez Ranil Wickremesinghe a anunțat că este nevoie de cel puțin 5 miliarde de dolari în acest an pentru a furniza produsele importate de care este nevoie urgentă în țară.

Negocierile sunt în curs de desfășurare între guvern și Fondul Monetar Internațional, FMI, pentru a pune în aplicare un pachet de salvare economică. Delegația FMI urmează să se deplaseze luni în capitala Colombo.

Deprecierea rupiei din Sri Lanka, creșterea prețurilor materiilor prime la nivel mondial și interzicerea îngrășămintelor chimice au provocat o creștere de 57% a prețurilor la alimente în aprilie.

Ministrul Agriculturii, Mahinda Amaraweera, a cerut luna trecută fermierilor să planteze mai mult orez, afirmând că criza alimentară va avea dimensiuni mai grave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.