Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foc de voie in Servicii: Explodeaza tot! (presa)

pumn

Fara putinta de tagada, lupta antiucoruptie a ajuns pe culmi la care nimeni nu se gandea in urma cu doi ani si jumatate, odata cu numirea Laurei Codruta Kovesi in fruntea DNA. Culmea este insa ca, daca pe plan extern marii parteneri occidentali ai tarii noastre sunt dati pe spate de rezultatele nebunesti ale acestei veritabile „curatenii generale”, iar in toate sondajele de la noi, increderea opiniei publice in procurorii anticoruptie tinde deja sa o depaseasca pe cea in Biserica sau Armata, totusi, lucrurile par sa fi intrat intr-un impas, relatează National.

Vezi și: EXCLUSIV Avem ordinul pe unitate transmis în UNPR/ DOCUMENT

Si asta pentru ca, dincolo de „frustratii” loviti nemilos de tavalugul anchetelor DNA, exista si tot mai multe voci din sistem care au inceput sa sustina necesitatea unei „supape” prin care sa mai rasufle cei implicati in aceasta lupta, indiferent din ce tabara se afla. Iar in acest sens este dat exemplul Bulgariei, tara care, desi nu a inregistrat nici cel mai mic progres in eradicarea coruptiei, practic se afla in acelasi stadiu cu noi, atat cat priveste performantele economice, cat si procesul de aderare la Spatiul Schengen. Iar in aceasta situatie extrem de sensibila, intoarcerea in forta a lui Traian Basescu nu face decat sa complice si mai mult lcururile. Nu neaparat pe plan politic, ci mai ales in atat de influentele structuri de forta. Acolo unde, ca si actualul ambasador al Romaniei la Washington, George Maior, si fostul sef al statului are inca o influenta majora.

Si asta in conditiile in care implicarea presedintelui Klaus Iohannis si a oamenilor sai in problemele de siguranta nationala o fi ea sublima, dar practic lipseste cu desavarsire!

„Va tine, copii”?

Desi „bombele” arestarilor printre mai-marii tarii se tin lant, este clar pentru toata lumea, nu neaparat pentru initiatii sistemului, ca inca ne aflam doar la varful iceberg-ului anticoruptie. Si ca, pana in acest moment cel putin, marea confruntare pare sa fi fost evitata de toti cei implicati. Fie si pentru simplul fapt ca, dupa cum pronosticheaza chiar multi dintre cei implicati la varful sistemului, din acel moment „va exploda tot!”. Iata insa ca odata cu revenirea oricum surprinzatoare a lui Traian Basescu in prim-planul vietii politice si nu numai, lucrurile par sa se indrepte tocmai catre aceasta „intalnire de gradul trei” intre unii dintre oamenii care cunosc cele mai mare secrete ale Romaniei, cel putin din perspectiva sigurantei nationale. Iar daca, pana acum, artizanii luptei totale anticoruptie au jucat numai pe inaintare, nelasand nici un moment de respiro adversarilor, iata ca Basescu a preluat si el din mers aceeasi strategie. Si, chiar daca joaca la cacealma sau, din contra, il tin pe bune informatiile obtinute in zece ani ca „presedinte jucator” in fruntea statului roman, Traian Basescu nu pierde practic nici un moment public pentru a  transmite acelasi mesaj subliminal celor pe care ii considera varfurile sistemului pe care „l-a ingenuncheat, dar nu l-a infrant”: ” Va tine, copii?”.

Vezi și: Şefa studenţilor UNPR s-a dezlănţuit: Atac la 'pseudo-jurnalişti' şi 'doamna Mîndruţă'

Replica in forta

Iar cel putin pentru adeptii „teoriei conspiratiei”, un prim raspuns a venit printr-o noua cerere de arestare a Elenei Udrea. Ceea ce inseamna ca s-a plusat practic imediat la miza aruncata pe masa de Traian Basescu. Numai ca, imediat, femeia care continua sa afirme sus si tare ca nu exista sef de serviciu secret care sa nu fi stat cu ea la masa in ultimii ani a mutat spectaculos, cerand oficial sa dea declaratii complete procurorilor anticoruptie despre finantarile cu bani negri din campaniile electorale. Si, in acest ritm, sunt putine sanse ca „marea confruntare” sa mai fie evitata, cel putin in lipsa unui negociator care nu doar sa-si asume aceasta sarcina ingrata, dar sa mai aiba si forta sa o duca la bun sfarsit. Astfel ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, practic in toate structurile se pregateste ordinul de „foc liber”, ceea ce se poate traduce prin concluzia ca, de acum inainte, chiar ca  „explodeaza tot”!

Se scot „scheletii din sertare”

Drept urmare, cel putin dupa cum sustin sursele noastre, trebuie sa ne asteptam ca in perioada imediat urmatoare sa se declanseze un adevarat „macel” informational, prin scoaterea in corpore a „scheletilor din sertare”. Si, sa nu uitam ca, in ultimii ani in care au fost infiltrati practic in toate structurile statului roman, ofiterii sub acoperire ai diverselor structuri de informatii au strans rapoarte incendiare la greu! Dintre care unora li s-a dat deja drumul pana acum, dar cele mai multe au ramas inca, pana in ziua de astazi, „clasificate”. Insa daca acum se da permisiunea de „foc de voie” in Servicii, chiar ca nimeni nu se mai afla la dapost de aceasta „purificare” totala. Care ori va reprezenta o renastere a societatii romanesti, ori va bucura inimile strategilor spionajului rusesc de la Moscova, care spera inca la o „autodinamitare” a structurilor noastre de forta.

Vezi și: Lider UNPR: 'Toți murim mai devreme sau mai târziu'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.