Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focarul de COVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina s-a extins: Au fost depistate 21 de cazuri noi de îmbolnăvire, inclusiv în rândul pacienţilor

SANADOR
testare covid

Focarul de COVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina se extinde, după ce aici au fost depistate 21 de cazuri noi de îmbolnăvire, inclusiv în rândul pacienţilor.

Potrivit datelor comunicate, vineri, de Prefectura Prahova, într-o primă fază, aici a fost declarat focar după ce 13 angajaţi au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 99: Alianța PĂCĂNELELOR! S-au întâlnit fătălăii noaptea ca hoții

Ulterior, după testarea întregului personal şi a pacienţilor, au mai fost înregistrare confirmări cu SARS-CoV-2 la 16 pacienţi şi alţi cinci angajaţi.

Conform unui ordin al ministrului Sănătăţii Publicat în Monitorul Oficial, Spitalul Voila, dar şi alte trei unităţi medicale din judeţ, respectiv Spitalul Orăşenesc Băicoi - Secţia Medicină Internă, Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti - Secţia Pneumologie II - Pneumologie cronici şi Spitalul de Boli Pulmonare Breaza - Secţia Pneumologie, Compartimentul Adulţi, vor putea primi pacienţi care au forme uşoare de COVID-19.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Dan Decebal, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că în cele patru unităţi sanitare sunt disponibile 130 de locuri, însă, pentru început, bolnavii vor fi duşi la spitalul din Breaza, urmând a fi făcute solicitări pentru echipamente de protecţie necesare unităţilor din Floreşti şi Băicoi.

Citește și: Traian Băsescu, după ieșirea fără precedent a lui Klaus Iohannis la adresa PSD: 'Îmi e greu să îl înțeleg. Eu le dădeam una peste ceafă miniștrilor'

În ceea ce priveşte Spitalul Voila, aici va fi nevoie de o reorganizare, în condiţiile în care unitatea medicală se confruntă cu un focar de COVID-19, a precizat sursa citată.

De la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1.940 de persoane, cu 67 mai multe faţă de ziua precedentă. Dintre acestea, 231 au fost declarate vindecate şi externate, iar 82 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane, respectiv două femei şi un bărbat, care prezentau comorbidităţi.

În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ sunt internaţi 26 de pacienţi care au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, dintre care 19 sunt ventilaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.