Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focarul din Sectorul 1: Agenţia Națională a Mediului a depistat probleme în aerul respirat

Radu Pop
pressone.ro
gunoi gunoaie

Sectorul 1 al Capitalei e plin de gunoaie, iar acum apar şi efectele: bucureștenii respiră un aer mult mai toxic din cauza deşeurilor. Aceasta este concluzia experţilor Agenţiei Naţionale a Mediului, potrivit Antena 3.

După ce gunoaiele din Sectorul 1 al Capitalei nu au fost ridicate cu săptămânile, experții Agenţiei Naţionale pentru Protecția Mediului au decis să măsoare calitatea aerului și au descoperit concentrație peste limita admisă în ceea ce privește hidrogenul sulfurat.

Acest lucru însemnă că bucureștenii respiră un aer mult mai toxic din cauza deșeurilor.

”A fost o depășire a hidrogenului sulfurat în data de 6 iulie și a fost făcută o informare la Prefectura Municipiului București și la Garda Națională de Mediu a municipiului București. În săptămâna următoare se vor efectua controale și se va afla de unde a venit această depășire și se vor face în continuare monitorizări pe hidrogenul sulfurat”, a declarat directorul executiv al ANPM, Simona Mihaela Aldea.

Hidrogenul sulfurat poate lua naștere prin procesul de putrefacție și are un miros urât în concentrație redusă. În concentrații mai mari poate provoca și probleme de sănătate.

”Într-o zi, undeva la de vreo patru ori media zilnică admisă la indicatorul de hidrogen sulfurat. E posibil să fie de la depozitul de deșeuri din zona de nord a Capitalei”, a spus directorul ANPM, George Garbacea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.