Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focuri de ARMĂ la granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud: Un soldat nord-coreean a fost hăituit în cursa sa spre dezertare

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Un soldat nord-coreean a dezertat joi în Coreea de Sud traversând Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două state, focuri de armă făcându-se auzite apoi de ambele părţi, informează Yonhap, citând armata sud-coreeană.

Soldatul, de "rang inferior", a apărut în faţa unui post de gardă sud-coreean în jurul orei locale 8,04 dimineaţa, în mijlocul ceţii groase", potrivit Statului Major Interarme al Seulului (JCS).

Citește și: Președintele Poloniei a sfidat Comisia Europeană și a promulgat două legi controversate în domeniul justiției

Agenţia de presă sud-coreeană, citând un oficial al JCS, arată că, după producerea fugii soldatului, militari de frontieră nord-coreeni s-au apropiat de linia de demarcaţie militară, aparent în căutarea dezertorului.

Ca răspuns, trupele Sudului au tras circa 20 de focuri de avertizare în jurul orei locale 9,30 dimineaţa, a spus acesta.

Aproximativ 40 de minute mai târziu, s-au auzit mai multe împuşcături din Nord, dar nu au fost găsite gloanţe care să fi trecut frontiera, a mai arătat oficialul JCS, citat de agenţia Yonhap.

Citește și: Donald Trump anunță o VICTORIE ISTORICĂ: Congresul a adoptat cea mai mare scădere de impozite din ultimii 31 de ani

Într-un anunţ separat, ministerul pentru Unificare de la Seul a indicat că doi nord-coreeni, aflaţi miercuri la bordul unei bărci mici de lemn şi găsiţi în larg într-o misiune de patrulare, şi-au exprimat dorinţa de a rămâne în Coreea de Sud, anunță Agerpres.

Un bilanţ oficial al JCS arată că 15 nord-coreeni, inclusiv patru soldaţi, au fugit direct în Sud în 2017, faţă de un soldat şi patru civili în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.