Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focuri de armă trase la frontieră pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

AJC.com
foc de arma, pistol
Poliţiştii de frontieră de la Dorohoi au uzat de armamentul din dotare într-o acţiune de prindere a unor persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, Minodora Răcnea.

Potrivit surse citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au observat, luni după-amiază, pe raza localităţii de frontieră Baranca, două persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

"Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus şi au fugit în direcţii diferite. Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar, profitând de configuraţia terenului, persoanele s-au retras pe teritoriul Republicii Ucraina", a afirmat Răcnea.

În imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit 16 colete voluminoase, care conţineau 7.500 de pachete de ţigări de contrabandă a căror valoare de piaţă este estimată la 75.000 de lei.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României.

Ancheta se desfăşoară în comun cu autorităţile ucrainene, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.