Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Folosirea medicamentelor împotriva bolilor autoimune scad eficiența vaccinului anti-Covid

Science Museum Group
primul flacon de vaccin anti-COVID-19 SUA

Medicamentele imunosupresoare pentru bolile inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă, scleroza multiplă și colita ulcerativă, pot afecta răspunsul organismului la vaccinurile anti-Covid de la Pfizer/BioNTech și Moderna, potrivit noilor date, scrie smartradio.ro.

La 133 de persoane complet vaccinate, care au dezvoltat astfel de afecțiuni, nivelurile de anticorpi și neutralizarea virusului au fost de aproximativ trei ori mai mici decât la un grup de comparație format din persoane vaccinate care nu luau aceste medicamente, au raportat cercetătorii pe site-ul de specialitate medRxiv.

Cei mai mulți pacienți din studiu „au reușit să dezvolte anticorpi ca răspuns la vaccinare, ceea ce este liniștitor”, spune coautorul Alfred Kim de la Școala de Medicină a Universității Washington din Statele Unite. Nu este clar dacă nivelul redus de anticorpi va duce la scăderea protecției împotriva infectării sau spitalizării, menționează Kim.

Nivelul anticorpilor este de 10 ori mai mic la pacienții care utilizează în mod obișnuit steroizi precum prednison și metilprednisolon și de 36 de ori mai mic la cei care folosesc medicamente care epuizează celulele B, inclusiv Rituxanul Rochex (rituximab) și Ocrevus (ocrelizumab).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.