Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul de investiţii din Kuwait este interesat să facă afaceri în România

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Atragerea de investiţii de tip greenfield, brownfield şi în proiecte de tip Parteneriat Public-Privat a fost tema principală a întâlnirii de marţi dintre ministrul Ştefan-Radu Oprea şi Ahmed Al-Tahous, director executiv în cadrul Autorităţii de Investiţii din Kuwait (KIA), potrivit AGERPRES.

'România şi Kuwait au potenţialul de a-şi dezvolta parteneriatul inclusiv din perspectiva calităţii de hub-uri regionale. Poziţia şi rolul României în această zonă a Europei şi poziţia Kuwaitului în zona Golfului sunt argumente importante de care pot profita companiile din ambele ţări', a declarat Oprea, citat în comunicat.

Citește și: Alianța USR-PLUS, transformată în afacere de familie! Liderul care și-a inclus mătușa în schemă

Ministrul român a prezentat cadrul macroeconomic favorabil investiţiilor şi nivelul înalt de calificare a specialiştilor din IT, ceea ce atrage proiecte competitive.

Oficialii KIA şi-au exprimat interesul de principiu pentru oportunităţile de investiţii din România, inclusiv în proiecte PPP, piaţa de capital sau în domeniul imobiliar.

Citește și: Rareș Bogdan spulberă criticile: Nu înseamnă că voi renunța

Autoritatea de Investiţii din Kuwait (Kuwait Investment Authority - KIA) este cel mai vechi fond suveran din lume, fiind înfiinţat în 1953. KIA este responsabilă pentru gestionarea Fondului general de rezervă din Kuwait (GRF) şi a Fondului generaţiilor viitoare (FGF), precum şi a altor fonduri încredinţate de către ministrul de finanţe.

În 2018, volumul schimburilor comerciale a fost de 60,58 milioane de dolari, din care 60,29 milioane dolari export românesc. Faţă anul 2017, s-a înregistrat o creştere a exportului de 17,52%.

Citește și: Cine este, de fapt, Tudor Biaciu, cel care a făcut declarații explozive despre ‘clanurile’ din sistemul bugetar – Mafia fondurilor europene

În primele 3 luni ale anului 2019, volumul schimburilor comerciale a fost de 18,04 milioane de dolari, din care 17,91 milioane de dolari export românesc. Faţă perioada similară a anului precedent, s-a înregistrat o creştere a exportului de 5,96%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.