Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul de solidaritate, proiectul care ar putea aduce coeziunea socială în România

Dan Voiculescu

Solidaritatea este o trăsătură umană „esențială și universală”, care nu are culoare politică, transmite profesorul Dan Voiculescu. Într-o postare pe blogul personal, acesta argumentează de ce înființarea unui Fond de solidaritate ar aduce coeziune socială și încredere în autorități.

„Solidaritatea definește esența ființei umane, caracterizată de instinctul social, de necesitatea de a construi și de a evolua în cadrul unei comunități. O societate evoluată și prosperă nu-și ignoră membrii vulnerabili, indiferent de orientarea politică a guvernanților”, se arată în postare.

Proiectul, unul pentru care Dan Voiculescu luptă de mai bine de un deceniu, este din nou pe masa parlamentarilor, iar în favoarea sa acesta aduce mai multe argumente pentru care o mică parte a profitului marilor companii să fie folosite pentru ajutorarea celor vulnerabili.

„Având experiența atâtor confruntări parlamentare pe tema menționată, înțelegând reflexul majorităților parlamentare de a respinge orice proiect care aparține Opoziției, consider că sunt utile câteva argumente obiective referitoare la importanța înființării Fondului de solidaritate:

1.Pentru marile companii – al căror profit anual brut depășește 1 milion de lei, conform criteriului introdus în proiectul umanist din 2020 – contribuția de 1% din profit nu creează niciun dezechilibru financiar, în schimb le consolidează concret imaginea și le dovedește responsabilitatea față de societatea în care își construiesc succesul economic;

2. Ceea ce reprezintă foarte puțin pentru marile companii (1% din profit) ar constitui un ajutor financiar semnificativ și o formă eficientă de mobilizare pentru categoriile vulnerabile – proiectul umaniștilor se referă la tinerii care doresc să își cumpere o primă locuință. Personal, consider că ar trebui să beneficieze de acest Fond inclusiv pensionarii cu venituri mici, precum și întreprinzătorii grav afectați de pandemie care, dacă sunt ajutați la timp, se pot redresa, generând, în timp, venituri suplimentare la bugetul de stat.

3.Într-un moment în care, pe fondul restricțiilor impuse în starea de alertă și a altor măsuri administrative controversate, neîncrederea populației în guvernanți se accentuează constant, este mai necesară ca oricând o lege care să demonstreze obiectiv, cu efecte imediate, preocuparea reală a majorității parlamentare și a Executivului pentru românii aflați în mare dificultate. Așadar, pe lângă beneficiile de ordin economic și social, FONDUL DE SOLIDARITATE ar putea reface coeziunea societății noastre și încrederea în autoritățile statului român”, scrie Dan Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.