Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fonduri insuficiente pentru Catedrala Mânturii Neamului

Patriarhia Romana

Patriarhia Română se plânge de faptul că au primit prea puțini bani față de cât au cerut pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului! Instituția dezvăluie faptul că a primit doar 5-6 % din totalul solicitat. Patriarhia a trimis sesizări către administrațiile locale din București și din țară.

Sumele solicitate anul acesta au fost cuprinse între 10 milioane de lei la sectoarele capitalei și 15 milioane la Primăria Bucureștiului. Pe lângă aceste sume, au existat contribuții și din partea consiliilor județene din țară, dar și a primăriilor din marile orașe și nu numai. Insuficient, însă, susține Patriarhia, conform Realitatea.

Citește și: Dacian Cioloş face marele anunţ: 'Începem două spitale în Bucureşti'

"Pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la atragerea şi justificarea fondurilor pentru finanţarea șantierului Catedralei Mântuirii Neamului, numită și Catedrala Națională, facem următoarele precizări:

Privitor la sursele de finanțare de la bugetul de stat și bugetele administrațiilor publice locale

Modalitatea de solicitare, acordare, folosire și justificare a sprijinului financiar oferit de autoritățile administrației publice centrale și locale este reglementată de prevederile următoarelor acte normative:

O.U.G. nr. 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului

Legea nr. 376/2007 pentru modificarea alin. (2) al art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului

O.G. nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase

H.G. nr. 1470/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România

Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor religioase recunoscute din România

Aceste acte normative reglementează în detaliu întreaga procedură de întocmire a dosarului de solicitare, acordare, folosire și justificare a sprijinului financiar de către unitățile de cult beneficiare."

De asemenea, în perioada 2009-2016, donațiile obținute prin colecta națională, au fost destinate în exclusivitate la executarea șantierului Catedralei Naționale.

 

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.