Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în august, active de 68,54 miliarde de lei, în creştere cu 18,6%

Lege Start
pensii private

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 68,54 miliarde de lei, la 31 august 2020, în creştere cu 18,6% faţă de nivelul existent la 31 august 2019, şi cu 3,31% peste nivelul din luna anterioară, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), anunță AGERPRES.

Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 45,6 miliarde de lei, respectiv 66,53%. Pe locul doi se află acţiunile, cu 13,57 miliarde de lei (19,80%). Obligaţiunile corporative se situează pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 3 miliarde de lei, respectiv 4,39% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 68,540 miliarde de lei, în august 2020, iar valoarea activului net de 68,511 miliarde de lei.

Citește și: SURSE - 'Șoptitorii' lui Orban, puși pe listă la alegerile parlamentare: frământări mari în PNL

Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,578 milioane de participanţi. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,456 milioane de participanţi.

În luna iunie 2020, au fost virate contribuţii pentru 4,006 milioane de participanţi, iar pentru 3,544 milioane nu au fost virate contribuţii.

La Pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.