Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele libiene, nouă VICTORIE în fața jihadiștilor

Libia

Forţele guvernamentale libiene au avansat spre centrul oraşului Sirt, cucerind noi poziţii din mâinile jihadiştilor grupării Stat Islamic (SI), însă aceştia continuă să reziste în ultimele lor adăposturi, a anunţat luni centrul de presă al forţelor libiene, informează AFP, citează agerpres.ro

'Forţele noastre au cucerit cartierul al-Naga şi o fostă clădire a securităţii interne pe care SI o folosea ca închisoare', în centrul acestui oraş situat la 450 de km est de Tripoli.

Un ministru tehnocrat a pus OCHII pe vechiul sediu al Antenelor


Această 'nouă victorie' a fost repurtată în pofida 'unei rezistenţe disperate din partea jihadiştilor', şi-a exprimat satisfacţia centrul de presă, în raportul său privind luptele care au avut loc duminică. 

'Forţele noastre au distrus două maşini-capcană fără a înregistra pierderi în rândurile noastre' şi 'poziţiile lunetiştilor au fost neutralizate prin două lovituri' ale forţelor aeriene americane, potrivit centrului de presă. 

Potrivit informaţiilor furnizate de acesta, luptele s-au desfăşurat la sud de cartierul rezidenţial nr.1, situat în nordul acestui oraş de pe malul mării, unul dintre ultimele cartiere, alături de cartierul nr.3, care nu au fost încă 'eliberate'.

Universitatea de Apărare spală plagiatul ministrului 'Apud'


Aceste lupte au făcut cel puţin 12 morţi şi 85 de răniţi în cadrul forţelor loialiste, potrivit surselor medicale de la spitalul Misrata, oraş situat la 200 de kilometri est de Tripoli, unde se află centrul de comandament al Forţelor proguvernamentale. 

Bilanţul pierderilor în rândul jihadiştilor nu este cunoscut.

Coreea de Nord AMENINȚĂ cu un atac nuclear


Guvernul libian de uniune naţională a lansat în 12 mai o ofensivă pentru a recuceri din mâinile jihadiştilor din SI fieful lor Sirt, oraş de coastă din nord-centrul Libiei. Forţele guvernamentale au intrat în oraş în 9 iunie. 

Forţele GNA sunt susţinute de lovituri aeriene americane - 65 până în 19 august, potrivit centrului de comandă al Forţelor americane în Africa (AFRICOM) - de la începutul operaţiunii, la 1 august. 

În urmă cu câteva luni, înainte de ofensiva din Sirt, surse franceze şi americane vorbeau despre un număr situat între 5.000 şi 7.000 de jihadişti ai SI în întreaga Libie. 

La mijlocul lui august, purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului, Gordon Trowbridge, a estimat că mai rămân câteva sute de jihadişti în Sirt' şi doar 'între o mie şi câteva mii' în toată Libia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.