Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formaţia The Who va cânta la Cincinnati, după tragedia de acum 42 de ani când 11 fani au murit

Wikipedia
The Who

Legendarii muzicieni de la formaţia The Who vor cânta la Cincinnati, pe 15 mai, în cadrul turneului lor intitulat „The Who Hits Back”, scrie Le Figaro, informează News.ro.

Alegerea acestui oraş din Ohio, Statele Unite, nu a fost aleasă la întâmplare sau de circumstanţe. Aici, acum 42 de ani, pe 3 decembrie 1979, 11 fani au murit înainte ca formaţia să urce pe scenă, în timpul unei mişcări a mulţimii de câteva minute.

Roger Daltrey, solistul acestei formaţii înfiinţate în 1964, a mărturisit recent, într-un documentar difuzat în Anglia: „M-am întors deja în Cincinnati, dar trebuie să spun că în fiecare an, la 3 decembrie mă gândesc la această dramă”.

Conştient de trauma trăită de atunci de rudele victimelor şi de răniţi, în 2021, fondatorul The Who, în vârstă de 77 de ani, s-a întâlnit cu familiile acestora.

Cei patru muzicieni, solistul Roger Daltrey, chitaristul şi compozitorul Peter Townshend, basistul John Entwistle şi toboşarul Keith Moon vor dedica show-ul de la Cincinnati victimelor tragediei din 1979.

O parte din vânzarea biletelor acestui concert caritabil va fi donată memorialului victimelor şi o bursă universitară va fi creată pentru copiii lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.