Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formula 1 intenţionează să organizeze curse de sprint în sâmbătă dinaintea Marilor Premii

facebook.com
Red Bull Formula 1

Formula 1 intenţionează să organizeze curse de sprint în sâmbătă dinaintea Marilor Premii care vor fi punctate în clasamente, conform unei propuneri care va fi discutată joi de conducere, transmite Reuters.

Cursele scurte ar înlocui sesiunea de calificare şi vor stabili ordinea pe grila de start pentru cursa principală de duminică, în cazul în care Comisia F1 va aproba acest format.

Calificările pentru cursa de sprint vor avea loc vineri în locul sesiunii a doua de antrenamente libere.

Comisia F1 are în componenţă cele zece echipe, Liberty Media, deţinătoarea drepturilor comerciale, şi Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

Conform BBC, primii opt clasaţi în cursa de sprint, care se va desfăşura timp de o oră pe o treime din distanţa cursei normale, vor primi jumătate din punctele acordate în Marile Premii.

Pentru a deveni realitate, propunerea are nevoie de susţinerea a opt echipe.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Formatul actual al Formulei 1 conţine două sesiuni de antrenamente libere în ziua de vineri, urmate de sesiunea oficială de calificare de sâmbătă pentru cursa de duminică.

Introducerea unei curse de sprint are ca obiectiv creşterea interesului şi a spectacolului pe pistă.

Stefano Domenicali, noul director executiv al Formulei 1, a declarat săptămâna trecută că propunerea unei curse de sprint a fost luată în considerare: ''Credem că ar putea fi testată chiar în acest an. Discuţiile continuă cu echipele în forul potrivit''.

Luna trecută, directorul general al F1, Ross Brawn, a declarat pentru racefans.net că ar dori să vadă în anumite weekend-uri un alt format al Marilor Premii, dar fără modificarea întregului campionat.

BBC a estimat că impedimentul major al curselor de sprint este costul potenţial al avarierii monoposturilor, care ar depăşi sumele suplimentare alocate de Formula 1 echipelor. Un plan anterior, de organizare a unor curse de sprint la Marile Premii ale Canadei, Braziliei şi Monza (Italia), nu a primit susţinerea echipelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.