Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formula 1: Marele Premiu al Principatului Monaco, confirmat pentru 2023 (FIA)

formula 1

Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, ameninţat un timp, a fost reţinut pentru sezonul 2023, care va avea un număr record de 24 de curse, a anunţat marţi Federaţia internaţională de automobilism (FIA), citată de AFP, anunță Agerpres.

Penultimul Mare Premiu al sezonului se va desfăşura la Las Vegas, o noutate, în timp ce Marele Premiu al Qatarului va reveni în calendar după o absenţă de un an.

"Prezenţa a 24 de curse în calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 One World arată încă o dată creşterea şi atractivitatea acestui sport la scară globală", a declarat preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, într-un comunicat.

FIA a confirmat de asemenea menţinerea MP al Belgiei şi retragerea MP al Franţei pentru 2023.

Sezonul va începe pe 5 martie în Bahrain şi se va încheia pe 26 noiembrie la Abu Dhabi.

Sezonul 2022 ar fi urmat să aibă 23 de etape, însă promotorul competiţiei, Formula One, a anulat în februarie MP de la Soci, prevăzut pe 25 septembrie, din cauza invadării Ucrainei de către Rusia.

Sezonul 2023 va avea deci trei Mari Premii în Statele Unite, cel de la Las Vegas (18 noiembrie) urmând să se adauge celor de la Miami (7 mai) şi Austin (22 octombrie).

"Suntem mândri să anunţăm un calendar 2023 cu 24 de curse în toată lumea. Formula 1 cunoaşte o cerere fără precedent pentru a găzdui curse şi este important să găsim echilibrul potrivit (din punct de vedere geografic) pentru acest sport în general", a afirmat directorul executiv al F1, Stefano Domenicali.

"Suntem foarte mulţumiţi de dinamismul de care Formula 1 continuă să se bucure şi este o veste foarte bună să îi putem atrage fanii noştri pasionaţi atât în locuri noi ca Las Vegas, cât şi la cursele pe care le iubim atât de mult în Europa, Asia şi în cele două Americi", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.