Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formula 1 prevede dublarea numărului curselor de sprint de la trei în 2022

Formula 1 prevede dublarea numărului curselor de sprint de la trei în 2022 la şase în 2023, conform unui anunţ făcut de Federaţia internaţională de automobilism (FIA), citat de DPA.

După o reuniune la Londra, FIA a anunţat că va evalua impactul propunerii asupra operaţiunilor de pe pistă şi a personalului înainte de luarea unei decizii de către Comisia pentru Formula 1, conform Agerpres.

Prima cursă de sprint din acest an, desfăşurată weekend-ul trecut pe circuitul italian Imola, s-a dovedit un succes în rândul fanilor şi părţilor interesate, iar echipele de Formula 1 susţin o extindere a acestor curse la şase pentru sezonul viitor.

La Marile Premii cu curse de sprint, vinerea are loc o singură sesiune de antrenamente libere, urmată apoi sâmbăta de cursa de sprint pe o distanţă scurtă, care atrage mai mult fanii. Rezultatele din cursa de sprint determină grila de start a cursei de duminică.

Cursele de sprint au debutat anul trecut, iar următoarele două din 2022 vor avea loc în Austria şi Brazilia. Primii opt clasaţi primesc şi puncte în campionatul constructorilor.

Dacă se vor aproba cele şase curse de sprint pentru anul viitor, locurile de desfăşurare va fi anunţate la întocmirea calendarului Formulei 1 pentru 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.