Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele aeriene din Elveția revin cu o nouă metodă de pregătire cu avioanele de luptă! O autostradă a fost închisă pentru câteva zile

politico.com
avioane de lupta

Forţele aeriene din Elveția revin cu o nouă metodă de pregătire cu avioanele de luptă! O autostradă a fost închisă pentru câteva zile

Forţele aeriene elveţiene se pregătesc pentru cel mai rău scenariu şi vor exersa în iunie decolarea şi aterizarea avioanelor de luptă de tip F/A-18 pe o autostradă, după ce miercuri guvernul a aprobat planuri în acest sens, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Secţiunea de autostradă A1 între Avenches şi Payerne, în cantonul Vaud, la sud-vest de capitala Berna, va fi închisă pentru cel mult 36 de ore, din 4 până pe 6 iunie.

Traficul va fi redirecţionat, în timp ce forţele aeriene vor testa dacă avioanele de luptă pot să decoleze şi să aterizeze în alte locuri în cazul în care nu ar fi disponibile aeroporturile.

De ce s-a luat decizia

"Situaţia de securitate din Europa a continuat să se deterioreze în ultimii ani, mai ales cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei", a precizat guvernul elveţian.

Prin urmare, armata trebuie să-şi consolideze capacităţile. Forţele aeriene au resursele răspândite, făcându-le mai vulnerabile.

"Forţele aeriene ar trebui să poată opera, de asemenea, din locaţii temporare, dacă este posibil", a mai transmis guvernul.

Ultimele teste de acest gen au fost efectuate în Elveţia pe o autostradă în anii '70 şi '80.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.