Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele armate rusești avansează cu greu în Donețk și tatonează terenul: ucrainenii se așteaptă la marea ofensivă

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Forțele armate rusești continuă să încerce acțiuni ofensive în direcțiile Limansky, Bakhmut, Avdiivka și Novopavlovsky, dar „suferă pierderi grele”, transmite Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei. Pe de altă parte, trupele de mercenari Wagner se laudă cu au mai cucerit un sat în Donețk, semn că avansarea pe teren se face cu greutate.

Patru zone vizate de ruși, potrivit ucrainenilor

„Inamicul continuă să recunoască activ și să se pregătească pentru ofensivă în anumite zone, efectuând măsuri de consolidare a trupelor sale. Operațiunile ofensive continuă în direcțiile Liman, Bakhmut, Avdiivka și Novopavlovsky. Inamicul suferă pierderi grele, în special în personal", se arată în raportul Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei. În alte direcții, rușii se apără. În direcțiile Volyn, Polesie, Seversky și Slobozhansky, nu au fost găsite grupuri ofensive ale forțelor armate rusești.

Instruirea unităților rusești continuă la terenurile de antrenament din Belarus, transmit forțele armate ucrainene. În același timp, a fost finalizată instruirea comună a componentei de aviație a grupării regionale de trupe a forțelor armate ale Rusiei și Belarusului. Întoarcerea grupului aviatic rusesc pe aerodromurile de bază permanentă nu este remarcată. De asemenea, după cum s-a raportat în Statul Major General Ucrainean, bombardarea de către trupele ruse a așezărilor din apropierea frontierei de stat continuă, ceea ce implică pierderi în rândul populației civile și distrugerea proprietății private.

Forțele rusești se laudă că au cuerit un sat

Șeful mercenarilor Wagner Evgheni Prigozhin a informat că unitățile grupului său au preluat controlul asupra satului Nikolaevka din Republica Populară Donețk. "În timpul luptelor, unități ale PMC Wagner au capturat satul Nikolaevka", a declarat Prigozhin într-o declarație distribuită de serviciul său de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.