Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele de securitate din Myanmar au împuşcat mortal opt persoane în oraşul Aungban

Yahoo News
Myanmar violențe

Forţele de securitate din Myanmar au deschis focul vineri şi au ucis opt persoane în timpul unei confruntări care a avut loc în oraşul Aungban (centru) cu opozanţi ai puciului militar din 1 februarie, a relatat portalul de ştiri Myanmar Now, citat de Reuters, potrivit AGERPRES.

Şapte oameni au fost ucişi în oraş şi un rănit a murit în timp ce era transportat la spital în oraşul învecinat Kalaw, a transmis portalul de ştiri, care a citat informaţii difuzate de serviciul funerar din Aungban.

Portalul Myanmar Now a mai relatat că un protestatar a fost ucis în oraşul Loikaw, din nord-estul ţării, şi că s-au produs împuşcături şi în Yangon, fără să existe detalii privind posibile victime.

Citește și: INTERVIU | Cel mai modern vaccin anti-COVID, refuzat în România, dezvoltat în Germania - 'Rămânem în cărţi, dacă Guvernul se va mişca măcar în al 12-lea ceas'

Pe de altă parte, membri ai Ligii Naţionale pentru Democraţie (LND), partidul fostului lider de facto Aung San Suu Kyi, aflată în prezent în arest într-un loc secret, au declarat că principalul purtător de cuvânt al LND a fost arestat, potrivit dpa.

Oficialul în cauză, Kyi Toe, şi cel puţin un alt membru de partid se află acum în arest. Kyi Toe a fost reprezentantul LND care a ţinut cel mai mult legătura cu presa de la puciul militar din 1 februarie şi cel care a distribuit cel mai mult luările de poziţie ale partidului în ultimele săptămâni.

Oficialităţi ale LND şi-au exprimat îngrijorarea că Kyi Toe este supus torturii. Cealaltă persoană arestată ar fi un membru al organizaţiei de tineret a LND.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.