Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost consilier prezidențial vorbește despre coșmarul de la Cotroceni

administratia prezidentiala

Prin piață de aude că președintele ales, Klaus Iohannis, a fost refuzat de anumiți oameni cărora le-ar fi propus să vină alături de el la Cotroceni din cauza salariilor mici. Fostul consilier prezidențial, Cristian Diaconescu, explică o serie de dedesupturi de la Cotroceni.

Cristian Diaconescu a spus că echipa de consilieri a președintelui este ca un fel de „Guvern bis”, pentru că atunci când relația dintre șeful statului și premier este proastă, atunci trebuie ca influența consilierilor prezidențiali să crească.

„Aparatul tehnic, e bine să se știe, sunt oameni plătiți cu 10-12 milioane pe lună (lei vechi – n.red.) cărora le ceri să muncească chiar și zece ore, să fie cu arma la picior în orice meoment, și pentru care sărbătoarea zilei naționale din nu știu ce țară, pentru că ai pierdut sărbătorirea și cineva n-a anunțat și președintele nu a trimis o scrisoare de felicitare, ei bine acel om își pierde locul de muncă”, a exemplificat Cristian Diaconescu, la Digi 24.

Fostul consilier a mai spus că salariul este „de mizerie” și că este greu de atras tinerii în acest domeniu.

„A fost la un moment dat o discuție să îi aducem pe cei din străinătate, când au aflat despre ce e vorba nu a mai venit nimeni. Trăim într-un soi de ipocrizie. Dacă lucrează la Președinție, are nu știu ce calitate. N-are niciun fel de calitate. E un salahor intelectual profesionist. Exact situația din Ministerul de Externe, pentru că am înțeles că în alte ministere lucrurile nu stau chiar așa. Sunt ministere în care șeful de serviciu are salariu mai mare decât președintele României”, a punctat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.