Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost director de informații american deslușește MISTERUL: A fost sau NU ascultat telefonul lui Trump

www.rawstory.com
Donald Trump

James Clapper, fost director al informaţiilor naţionale - cea mai înaltă funcţie în domeniu din SUA - a negat că telefoanele lui Donald Trump ar fi fost ascultate înainte de alegerea acestuia ca preşedinte, transmite Reuters.

"Nu a existat o astfel de activitate de interceptare efectuată împotriva preşedintelui ales de la acea vreme, în calitate de candidat sau împotriva campaniei sale electorale", a declarat Clapper duminică postului de televiziune NBC, preluat de agenţia citată.

Citește și: Donald Trump primește ce a cerut: ANCHETĂ pentru interceptările împotriva sa

Ziarul New York Times a relatat în aceeaşi zi că directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), James Comey, a cerut la sfârşitul săptămânii trecute Departamentului Justiţiei să respingă acuzaţiile preşedintelui Trump, care ar fi false şi ar trebui corectate. Ministerul nu a fost de acord, potrivit articolului care citează ca surse oficialităţi americane de rang înalt.

Comisia pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA a indicat, la rândul său, că va da curs cererii Casei Albe de a ancheta presupusa ascultare a telefoanelor lui Donald Trump, înainte ca acesta să devină preşedintele Statelor Unite, informează AFP. Comisia condusă de congresmanul republican Devin Nunes anchetează posibile legături între campania electorală a lui Trump şi Rusia. Duminică, reprezentantul statului California, citat de AFP, a declarat că parlamentarii vor încerca "să afle dacă guvernul a efectuat acţiuni de supraveghere a unor responsabili sau reprezentanţi ai echipei de campanie a unui partid politic", anunță Agerpres.

Citește și: SCANDALOS Ce a făcut Floricica Dansatoarea la Antena 1: Cheloo a plecat din emisiune și a făcut-o praf pe Delia / VIDEO

Solicitarea preşedinţiei americane a fost făcută duminică, după o acuzaţie fără probe, formulată de Trump pe Twitter cu o zi înainte, că predecesorul său Barack Obama ar fi ordonat să îi fie interceptate comunicaţiile, în timpul procesului electoral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.