Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost director IAR Ghimbav, martor în dosarul Gala Bute. Declarații SPUMOASE în sala de judecată

gala bute

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Neculai Banea a declarat, miercuri, în faţa instanţei supreme, care judecă dosarul Gala Bute, că în 2011, pe când era director al IAR Ghimbav, a fost convocat la Ministerul Economiei, unde mai mulţi oficiali au făcut presiuni asupra lui şi a altor directori pentru a sponsoriza Gala, potrivit news.ro

Neculai Banea, secretar de stat în Ministerul Economiei, a fost audiat, miercuri, de instanţa supremă, ca martor în dosarul Gala Bute. El a precizat că, în 2011, pe când era director la IAR Ghimbav, a primit un telefon pentru a se prezenta la Ministerul Economiei.

“Imediat după Paşte, în 2011, am primit un telefon. A doua zi, la ora 10, eram convocat la sediul ministerului fără a mi se spune care este obiectul discuţiilor. Sala era plină de directori. Erau prezenţi directorul de cabinet al ministrului Ion Ariton şi alţi doi oficiali. Ni s-a spus că se doreşte a se face o promovare a imaginii României cu ocazia organizării Galei Bute. Mi s-a spus că este o sarcina primită de minister din partea Guvernului", a relatat Banea.

Traian Băsescu a 'încasat-o' grav de tot: Un important om din partid i-a întors spatele

El a precizat că la şedinţă "era o presiune pe directori pentru a sponsoriza Gala".

"Trebuia să se strângă o sumă de bani. Doamnele de acolo aveau în faţă hârtii cu sumele prevăzute pentru publicitate şi sponsorizări pentru fiecare societate de stat. Fiecare societate a fost întrebată cu cât poate sponsoriza evenimentul. În cazul meu era de 40 de mii suma totală. Am zis că putem da maximum 10 mii de lei. Iniţial ni s-a spus că trebuie să strângem din sponsorizări două milioane de euro.  Nu ştiu ce sumă s-a strâns în final din sponsorizări. (...) Nu am mai dat niciodată o aşa sumă mare de bani. Percepţia mea a fost că la şedinţă era o presiune pe directori pentru a sponsoriza Gala. Trebuia atins un anumit plafon”, a spus Neculai Banea.

El a mai arătat că, la respectiva şedinţă, directorilor li s-a spus că ministrul Economiei trebuie să comunice la cabinetul premierului, într-o oră, suma colectată de la companiile de stat şi că nu s-au discutat alte subiecte, ministrul Ion Ariton nefiind prezent în sală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.