Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef ANAF, ACUZAȚII GRAVE: Guvernul tehnocrat dă funcții cu dedicație

pixabay.com
diverse, sah

Fostul șef al Fiscului, Gelu Diaconu, acuză guvernul tehnocrat de emiterea unor acte normative dedicate unor persoane deja știute.

După ce și-au populat cabinetele ministerelor cu rude (soți, fini) și apropiați, precum și consiliile de administrație ale societăților de stat, alte comitete și comiții, au trecut la un nivel superior: modificarea cadrului legal pentru angajarea unei anumite persoane agreate!

Lovitură grea pentru Oprea: Magistrații au decis începerea judecății pentru abuz în serviciu

Astfel, având drept de inițiativă legislativă, MFP a inițiat și introdus deja pe circuitul de avizare o hotărâre de guvern cu scopul creării unui al doilea post de Secretar General Adjunct în ANAF, un post care încarcă inutil organigrama.

În spatele acestui demers stă intenția de a-și aduce un protejat, un personaj de tristă amintire, un rătăcit și prin alte poziții/demnități (Ministerul Justiției, Ministerul Fondurilor Europene), un Dorel al sistemului vamal pe seama căruia angajații din finanțe știu bine ce bancuri circulă. S-a recurs la această variantă pentru că personajul are deja statutul de înalt funcționar public și poate fi numit fără concurs.

Finul Elenei Udrea răsuflă ușurat. Decizia MAJORĂ luată de ÎCCJ

Orice neinițiat în sistemul public știe că funcțiile de Secretar General sunt funcții cu precădere administrative și, nicidecum, funcții de coordonare a activității operative. Cu toate acestea, obsesia conducerii MFP de a controla total ANAF, pentru a proteja mafia gulerelor albe, a ajuns până într-acolo încât noul SGA va avea în subordine Direcția Generală a Vămilor.

Cum poate conducerea MFP să închidă ochii cu privire la trecutul acestui Dorel care a tolerat rețeaua Sică Mercedes/Stanbelu, pe când era șef în Vamă, detalii surprinse de mass-media ce pot fi găsite din două click-uri pe internet?

Întrucât se așteaptă ca pe circuitul de avizare să existe observații cu privire la „dedicația” acestei HG, au pregătit deja varianta numirii prin Ordin al președintelui ANAF, în baza acestei HG.

În plus, existând șanse mari să fie trași de mânecă și de alții, cu privire la numirea protejatului, și-au pregătit o rezervă și pentru această situație. Trebuie să recunoștem că atenția tehnocraților la detalii este una deosebită!

Elaborarea unui act normativ cu dedicație pentru o anumită persoană este sau nu este o infracțiune?", a scris Gelu Diaconu pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.